top of page

Villa Samadhi, Kuala LumpurÅrets resa över jul/nyår var planerad till Asien ännu en gång. Men den här gången skulle vi pröva något nytt och åka ut i djungeln på Borneo och titta på näsapor och orangutanger. För att komma till Borneo måste man mellanlanda i Kuala Lumpur så vi beslutade att stanna i stan några dagar för att ställa om tiden lite, det är trots allt sju timmars tidsskillnad.

Efter ett ha googlat och gått igenom Tripadvisor några kvällar kom vi fram till att Villa Samadhi nog skulle passa oss bäst. Hotellet är som det låter, mycket litet, och på hemsidan beskriver de stället som ”en privat villa snarare än ett boutiquehotell”. Det ligger i ett lugnare område av staden där ambassader blandas med lite ”finare” hotell endast 2 km till city och med gångavstånd till det berömda Petronas Towers.


Hotellet är så diskret skyltat att taxichauffören inte hittade utan fick fråga sig fram, trots GPS och en exakt gatuadress. Väl innanför grindarna var det lika fint som på bilderna. Mitt på området ligger en pool och runt den ligger själva villan med sina 21 hotellrum samt en liten restaurang med ett 30-tal platser, större än så är det inte.


Poolområdet har sköna ”daybeds” som ligger så att man kan hoppa i vattnet utan att ”nudda mark”. Hotellet är för vuxna och barn över 12 år så det finns inga rutschkanor, badleksaker eller hopptorn om man nu önskar det på sin kärlekssemester, vilket hotellet nog är ämnat för.


Hotellets 21 rum är alla olika med individuell planlösning och olika inredning men i samma stil. Rummet vi får är bland de största och finaste som jag har bott i och materialvalen är underbara. Väggarna har träpaneler och golven av polerad betong blandas genomgående med samma träslag som väggarna, återvunnet Malaysiskt trä. Me like! Vårt rum, i kategorin Luxe Crib, har ett stort sovrum med ett akvarium inbyggt i väggen mellan sovrummet och badrummet, ett ”vardagsrum” med matbord och TV-hörna samt ett stooort dressingroom kombinerat med badrum med bubbelpool i ruff betong och dubbla Raindance (takduschar) i duschen. Rummet hade även en stor generös balkong med en daybed och utsikt över trädgården och poolen.


Restaurangen var helt ok men servicen mycket ”trött” även med asiatiska mått mätt. Det tog 1,5 timme att få frukost på rummet första morgonen, och då glömde de ändå kaffe och bestick.


Servicen på hotellet drar tyvärr ned vårt omdöme. Den är vänlig, men mycket långsam och personalen gjorde allt för många missar för att vi ska se mellan fingrarna. Hotellet saknar dessutom SPA och gym och när vi frågade om de kunde ta en massör till hotellet så gick det inte. Lite märkligt kan man tycka.


Kuala Lumpur som stad var tyvärr en besvikelse då den saknar den puls som finns i exempelvis Bangkok. Det byggs överallt och det är ganska smutsigt och stökigt. Tre dagar räcker gott och den mesta tiden spenderade vi kring poolen med våra blågrå skandinaviska vinterkroppar.Plus

+ Fantastiska rum + Skön miljö i stort + Fin pool + Nära city


Minus – Låååångsam service – Man kunde väl iaf få massage på hotellet tycker man väl…

Prisnivå: €€€€
0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page