top of page

Four Points by Sheraton, SandakanEfter tre dagar i djungel på Borneo kom vi via Kinabatang-floden ut till Sandakan, som är en stad med cirka 150 000 invånare och ligger på nordöstra sidan av Borneo. Stan var enkelt uttryckt väldigt ful med en blandning av skrangliga hus på pålar och rader med slitna betongklumpar som var bostadshus. På en restaurang hade de svaret på varför staden ser ut som den gör. Sandakan bombades sönder helt under andra världskriget 1945 och byggdes sedan upp igen i ”modern” stil efter kriget.

Alla hus håller samma storlek på cirka 5 våningar utom ett, och det är hotellet Four Points. Likt en skyskrapa (21 våningar) reser sig hotellbyggnaden som kungen av betongen. Ser väääldigt märkligt ut.

Vi checkade glatt in och packade direkt upp våra badkläder och begav oss till våning 13 för ett efterlängtat bad. Utsikten från poolområdet var magiskt och staden blev för en stund riktigt fin i skenet av den röda solen som sakta dök ned i horisonten. Dags för ännu en solnedgångsbild.


Middagen intog senare i hotellets kombinerade pub och restaurang. Ett inhemskt band underhöll alla 6 gäster under middagen med asiatiska versioner av kända pop-örhängen. Maten var ungefär lika bra som musiken men en flaska Côtes du Rhône smakade gott efter tre dagar i djungeln.


Hotellet och staden är inget man åker till som slutdestination, men det kan vara en bra start eller slut på en kringresa i Borneos fantastiska natur. Dessutom ligger Sepilok Orangutan Rehabilitation Centre en halvtimmes bilfärd från hotellet. Precis som namnet antyder är detta ett center där skadade orangutanger samt orangutangungar utan föräldrar anpassas för att kunna släppas ut i djungel igen. Anläggningen är fascinerande på många sätt. Bland annat genom att det inte finns några stängsel, så att dessa fantastiska apor kan när som helst ”rymma”, vilket de dock inte gör eftersom de trivs så bra och dessutom får god mat. På anläggning finns dessutom ett center för världens minsta, och säkert gulligaste, björnart, Solbjörnen. Det är en utrotningshotat mycket liten björn som bor i träden i vissa delar av Borneos djungler.


Om man skall sammanfatta intrycket av hotellet så är det ungefär vad man förväntar sig av ett hotell av den här typen. Stort, funktionellt, rent, stelt och tråkigt.Plus

+ Fin infinitypool med fin utsikt + Bra start eller slut på en djungeltur då hotellet ligger nära flygplatsen + Rent och bekvämt


Minus

– Tråååååkigt – Stelt – Trist mat


Prisnivå: €€0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page