top of page

Sareeraya Villas & Suites, Koh SamuiEfter Borneo så väntade Koh Samui, ön med flest palmer per kvadratmeter i världen. Vi längtade nu efter lite sol och bad. Vi hade bokat ett fint hotell som vi trodde skulle vara prisvärt och hade fått bra recensioner på Tripadvisor. Sareeraya Villas & Suits är ett 5-stjärnigt hotell på den norra, lite lugnare, delen av den populära stranden Chaweng Beach på Koh Samui.


Hotellet har 49 rum i fem olika kategorier och vi hade bokat ett rum på andra våningen med utsikt mot havet och en utomhusjacuzzi. Tyvärr var rummet dubbelbokat så vi fick ett rum utan jacuzzi, men exakt lika i övrigt. Ingen större fara för oss då vi egentligen inte är så förtjusta i jacuzzipooler. Vi bokade detta mest för barnens skull.


Hotellet är inrett i modern orientalisk stil och har alla bekvämligheter som SPA, fitnesscenter, pool med poolbar och egen strand. Rummet var rymligt och Wilmer sov i bäddsoffan och Elina i en extrasäng. Det fanns gott om plats för att packa upp kläder för 4 personer och ändå ha ordning. Långt ifrån alla hotell i Thailand tar emot fyra personer i ett rum så, ofta måste vi boka två rum när vi reser med barnen. Här gick det dock jättebra vilket gynnade reskassan.


Frukostbuffén serveras på restaurangen ”Chefs Table” och innehåller allt från äggstation, yoghurt och färsk frukt en uppsjö av onyttiga vita brödsorter och bakverk och en asiatisk station. Kaffe serveras vid bordet och när vi som svenskar önskade lite starkare kaffe, fick vi vad vi önskade. De gjorde kaffet lite starkare och kom ihåg våra önskemål alla dagar. Ett stort plus!


Middagarna på den här typen av hotell blir ofta lite stela och tråkiga, vilket innebär att vi ofta bor på ett lite bättre hotell men äter på den enkla men stämningsfulla bamburestaurangen runt hörnet. Så var det även i detta fall och det var max 10 gäster per kväll på hotellets egna ”Chefs Table”


Poolen var av mer ”vuxenkaraktär” och prioriterade kanske design före det som barnen uppskattar, men i kombination med utsikten fungerade den även för ”hopp och lek”.


Vi har varit på Koh Samui flera gånger tidigare och gillar det. Här finns en liten ”stad” med shopping och på stranden finns flera restauranger, massageställen och barer att välja på, förutom de stora hotellen som ligger kant i kant utmed den långa stranden. Här går thailändska försäljare längs med stranden och erbjuder färsk ananas och grillad majs vilket barnen älskar. Nu kunde vi se att flera av de stora hotellen genomgår renoveringar och att det byggs en del nya. Vi hoppas bara inte att de stora hotellen tar över helt så att de små mysiga thairestaurangerna försvinner…Plus

+ fint hotell med bra service + det gick att bo fyra personer i ett dubbelrum, vilket gynnade ekonomin + mycket gott om solstolar och bra service vid poolen + mycket prisvärt + gångavstånd till kommersen på Chaweng men ligger ändå lugnt


Minus

– svagt internet om man vill jobba. Funkade bra för Facebook och Instagram – lite väl mycket buller från gatan då rummen ligger med ingång emot den – förtar lite av paradiskänslan att det mycket sällan är klart vatten kring Koh Samui


Prisnivå: €€€€


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page