top of page

Anantara Bophut Resort & Spa, Koh SamuiTrötta från en lång flygning och två byten skumpade vi i taxi från den lilla flygplatsen till vår bokade resort. När vår ”bardatokiga” son Wilmer, då 7 år, kom innanför grindarna utropade han glatt: – Det här är som en legend!

Anatara Bophut Resort ligger på norra delen av Bo Phut och som på många andra hotell i Thailand i allmänhet, men Koh Samui i synnerhet, kommer man in från en hårt trafikerad och skräpig gata till en fantastisk och lugn miljö på hotellområdet. Den korta vägen in till resorten från vägen kantas av facklor och en damm med fiskar och näckrosor och efter taxin lämnat av väskorna på den lilla vändplanen kommer man in i en stor och öppen lobby.


Hela resorten är mycket fint planerad och vacker, de har lagt ned mycket energi på trädgård och poolområde. För första gången i Thailand (tror jag) slapp vi se röda tomtar på anläggningen vid jul. En julgran gjord av guldfärgade kokosnötter känns en mer lokal tvist på samma tema.


Rummen är generellt stora och fina, men kanske lite strama för vår smak men hela familjen fick gott och väl plats på andra våningen med en balkong med utsikt över poolen.


Restauranger finns såväl på stranden som längre in vid entrén, Bra mat och skön miljö. Fördelen med Koh Samui är att an kan hitta många bra restauranger på stranden om man tröttnar på utbudet på området. Resten ligger dessutom på gångavstånd från Fishermans Village. Kanske inte lika exotiskt och äkta som det låter, men en lite by med bra utbud av ”krimskramsaffärer” med ”bra-att-ha-saker” och helt ok restauranger.


En kul detalj att förutom fria handdukar vid den fina poolen så fick man fri solkräm. Bra för oss nyanlända svenskar med en gråblå hudnyans.


Till sist kan man som restauratör inte sluta att bli fascinerad över hur mycket personal de har, 20 personer för att duka om 6 bord….Plus + Mycket fin miljö, både i trädgården och i lobbyn + Bra poolområde + Bo Phut är en fins strand, något lugnare än hektiska Chaweng-stranden + Fri solkräm 🙂 + INGA jultomtar alls


Minus – Lite stelt rum

Prisnivå: €€€€


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page