top of page

Wythe Hotel, Brooklyn New YorkWythe Hotel har vi sneglat på enda sedan det öppnades 2012. Byggnaden är en gammal textilfabrik från 1901 med en otroligt häftig exteriör. Förväntningarna var höga när taxin lämnade Manhattan över Manhattan Bridge till Brooklyn och svängde ned i ett gammalt industriområde fullt av stökiga byggen och byggkranar. Det gamla skitiga industriområdet håller sakta men säkert att förvandlas till ett mycket mycket ”hippt” område.


Den karakteristiska industribyggnaden från 1901 ligger mitt emot ett bryggeri och med stor förväntan gick vi in i hotellets lobby. Vi blev inte besvikna. Den här typen av byggnad är en inredares våta dröm, det finns så mycket karaktär att plocka upp och lyfta fram. Takhöjd, material och den råa lite slitna känslan var fantastisk, utan att det blir för mycket industridesign som vi börjar att bli lite trötta på nu (rostiga möbler, överdriver slitet mm).

Rummen är stilrena med högt i tak och träbjälkar, polerade betonggolv och vackra tegelväggar. Inga mattor, överkast eller prydnadskuddar. Sängen är bäddad med vita lakan. Thas it. fokus ligger på att lyfta fram det vackra teglet och fabriksfönstren. Vi blev väldigt förtjusta i den fina tapeten ovanför sängen. Sänglamporna är svarta Beslite från Gubi.

Maten är avslappnat ”New York”-cool, dvs ganska enkel men lagad mer kärlek och omtanke. Personalen gick i jeansshorts och T-shirts och var lagom nonchalanta för att bära upp varumärket.

Ovanpå själva tegelbyggnaden har de byggt på våningar i glas, det innebär att det finns olika typer av rum beroende på var de är belägna. Som kuriosa kan nämnas att det går lika bra att se in i rummen som ut, vilket inte killen som stod klädd som ”gud skapade honom” i fönstret när vi anlände verkar ha uppfattat.

Det här är ett av de hotell som vi skull vilja ta med oss hem till Stockholm, men ni får hålla till godo och besöka det på andra sidan Atlanten. Det är värt ett besök kan vi lova.
Plus

+ Coooolt + Hög hippfaktor + Underbara materialval + God med enkel mat

Minus – Tar en lite stund att ta sig till och från Manhattan Prisnivå: €€€€


Adress: 80 Wythe Avenue, Williamsburg, Brooklyn NY, 11249


Telefon: +1 718-460-80000 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page