top of page

Chicago Athletic Association Hotel, ChicagoChicago Athletic Association öppnade som hotell i maj 2015. Den fantastiska byggnaden från 1893 var en privat klubb för män fram till 2007 och är idag restaurerad med hänsyn till den unika fastigheten och historien till ett boutiquehotell med 241 hotellrum i varierande storlekar. Rummen har fått en gammaldags amerikans sportig känsla och är inredda med bland annat en ribbstol i trä och vid fotänden på sängarna står en bygelhäst i skinn.


Vi hade bokat ett twinrum och rummet visade sig vara en svit på 11:e våningen. Det hade kunna vara fantastiskt om rummet legat mot Michigan Avenue och Millenium Park, men vårt rum låg mot gården. En minimal och mörk gård med utsikt in till grannen. Trist. Rummet var stort, men mörkt och kändes därför ganska omodernt med den tidsenliga inredningen och den bruna färgsättningen. Den bruna heltäckningsmattan som hade kunnat kännas cool i ett annat ljus kändes bara gammal och lite smutsig.


Sängarna var sköna, med härliga lakan i egyptisk bomull, fluffiga täcken och sköna kuddar.


Badrummet hade kunna varit bra, men även det var lite mörkt med svag belysning, ingen sminkspegel och dåligt med avställningsytor. Golvet i fin mosaik saknade golvvärme och var lite kallt.


På hotellet hittar du det populära matstället Shake Shack med hamburgare och Shakes. Rumsservice erbjuds också, 24/7. På 13 våningen ligger en roof-top bar och restaurang – Cindys. Cindys erbjuder säsongsbetonade rätter och cocktails, och har en har en fantastisk terrass med utsikt över Millennium Park och Lake Michigan.


På plan 1 finns ett stort spelrum med biljardbord, shuffle-board, en inomhus boulbana, shack-bord och en hel del annat. Otroligt coolt och väl bearat.


Frukost serveras i Cherry Circle Room och ingår inte i hotellrumspriset. – http://www.cherrycircleroom.com/


Vad tyckte vi då? Riktigt coolt hotell, med superballa allmänytor men rummet kunde ha fått en mer modern touch.
Prisnivå: €€€


Adress: 12 S Michigan Ave, Chicago 60603, Illinois


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page