top of page

The Standard High Line, New YorkOm man är en hotellentusiast börjar man ofta jakten på det perfekta hotellet genom att titta igenom Mr & Mrs Smith, Hip Hotels och andra bokningskanaler för livsstilshotell. I nästa alla dessa guider finns Standard High Line Hotel med. Eftersom vi gärna ville se själva parken High Line var beslutet givet; ett besök blev inbokat.

Det är väl synd att kalla denna byggnad för pittoresk. Första intrycket är ”Hötorgsskrapa By The Sea”. Det var soligt och maj så vi började besöket med att ta hissen upp till den kända och trendiga roof top baren. Väl uppe kom vi ut till orgie av plast. Plaststolar, platsgräs, plastbord och dagens första Mojito intog i ett…. plastglas. Utsikten och stämningen gjorde att det hela fungerade bra ändå.


Hotellet i övrigt har en mycket gedignare stil och överraskade åt andra hållet. Sköna materialval och en fantastisk utsikt gör att The Standard faktiskt lever upp till sitt goda rykte.


Restaurangen på gatuplanet The Standard Plaza var också skön med New York-känsla både i stil och meny. En vegetarisk pizza bianco kan verkligen rekommenderas och till det Sangria.


Som namnet anger ligger hotellet i direkt anslutning till High Line. High Line är en övergiven upphöjd järnväg på Manhattans västsida som var i bruk 1934 till 1980. Sedan 2009 har den långsamt byggts om till en 2,4 km lång park. High Line är ett måste vid ett besök i New York, men gå gärna dit på vardagar då det är väääldigt trångt i ”parken” på helgerna.


Jag tog med mig min morgonfrisyr på en ”early morning jogg” och då var det nästan bara jag och parkarbetarna som var igång.


The Standard är som nämnts bättre på insidan än utsidan och får betyget ”helt ok”, men det finns absolut bättre alternativ i New York som exempelvis Soho House som ligger bara några kvarter bort.Plus

+ Utsikten!! + Roof top baren + Lite stram men påkostad inredning


Minus – Lite för stelt och modernt för vår smak – För de pengarna går det att hitta bättre hotell i NYC

Prisnivå: €€€€€
0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page