top of page

La Mamounia, Marrakech, MarockoLa Mamounia är ett mycket exklusivt hotell i Marrakech och nästan ett landmärke. Alla i staden känner till hotellet som öppnade 1923 och det har haft många prominenta besökare genom åren. ”Det är en av de vackraste platserna i världen” deklarerade Winston Churchill till Franklin Roosevelt 1943 och otaliga konstnärer, statsmän, Hollywoodstjärnor, författare och andra storheter har haft hotellet som en favoritresmål och retreat genom åren.


Med åren blev hotellet dock slitet, och mellan 2010 och 2013 var hotellet därför stängt för en omfattande modernisering och renovering. Hotellet är renoverat i samarbete med den Franske Arkitekten Jaques Garcia som även designat Hotel Costes i Paris och har man varit där känner känner igen detaljer i inredningen från det franska hotellet. Budgeten för renoveringen var 1,7 miljarder kronor! La Mamounia har 210 rum varav 71 Sviter och 3 riader på 700 kvm styck i parken.


Efter ett par härliga dagar på underbara boutiquehotellet El Fenn var vi bara ”tvungna” att testa detta hotell i två nätter. Är det så fint och bra som alla säger? Eftersom vi är svenskar och det bara var ca 1 km mellan hotellen valde vi att gå med våra väskor på hjul. Vi kan vara de enda gäster sedan 1923 som har anlänt till detta lyxhotell till fots. Efter att ha höjt sina ögonbryn en smula öppnade de 6 värdarna vid entrén dörren för oss (på Grand Hotel i Stockholm är det en person).


Vi hade bokat ett dubbelrum och fick ett fint rum på andra våningen mot poolen. Incheckningen var snabb och proffsig. Vi fick ett glas hemgjord mandelmjölk och en kall servett att torka av resdammet med medan vi väntade i den minst sagt pampiga entrén. Maria nästan försvann i den enorma soffan. Från det att vi klev in på hotellet tills vi åkte hem tilltalade personalen i receptionen och entrén mig med Mr Eklund, mycket imponerande med tanke på att hotellet har 210 rum!


Rummet var korrekt och fint och givetvis med exklusiva materialval. Men kanske inte fullt så imponerade som vi hade väntat oss. Utsikten över parken vad dock magnifik.


Badkläder på och sedan tog vi oss ned mot poolområdet som är känt från Sex And The Citys långfilm. På La Mamounia finns flera pooler, två tennisbanor ett gym och ett 1000 kvm stort SPA med tre hamams, pool samt jacuzzi.


Poolområdet är härligt med många solstolar och personal som fixade handdukar. Men inget att dricka och ingen service! Vi fick jaga personal för att få lite vatten.

Hotellet har fyra restauranger. En marockansk, en fransk, en italiensk samt en internationell restaurang vid poolen som serverar frukost, lunchbufféer och middagar. Vi tyckte att det var bekvämast att ta lunchen vid poolen och en imponerande buffé dukades upp under ett par timmar. Den måste testas. För ”endast” 750 kr per person fick vi avnjuta detta underverk med otaliga rätter. Buffén var stor och tjusig men den gemensamma nämnaren var dock att rätterna inte smakade något. Vi förstår att man måste hålla en hög prisnivå för att få igen de 1,7 miljarder man har investerat, men 750 kr för en lunchbuffé och 300 kr för en Aperol Spritz är lite väl högt kan vi tycka!


Vad tycker vi då? Gå in och ät en lunch eller ta en drink på hotellet bara för att uppleva det, sedan får ni avgöra själva om det är värt pengarna att bo på hotellet.Plus + Väldigt fint + Superhärligt poolområde + Bra attention i receptionen och de visste våra namn


Minus – Larvigt dyrt – Ingen service vid poolen


Prisnivå: €€€€€€


Adress: Avenue Bab Jdidm, Marrakesh 40040, Marocko


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


bottom of page