top of page

El Fenn, MarrakechBoutiquehotellet El Fenn ligger i Medinan, Marrakech gamla stad. Hotellet ägs av Vanessa Branson och Howell James. (Vanessa är Richard Bransons syster.) 2002 letade Vanessa efter ett sommarhus och när de klev in i den vackra riaden (en villa) i Marrakech föll de för huset och dess mystik och förstod att här kunde de göra något så mycket mer än ett sommarhus.


Under två år renoverades riaden nogsamt av lokala hantverkare och i mars 2004 öppnade El Fenn med sex hotellrum. Sedan dess har ytterligare 22 hotellrum och sviter byggts genom att man förvärvat två intilliggande riader. Hotellet har idag även tre pooler, två restauranger, bar, spa, en butik och ett bibliotek. 2012-2014 renoverades hotellet igen och 2014 framröstades Hotel El Fenn till ”The Best Dressed Hotel” i det prestigefyllda Mr & Mrs Smith Awards.


När vi skulle till Marrakesh googlade vi runt och föll för vad vi kunde läsa om El Fenn.


Hotellet ligger precis innanför muren som går runt den gamla delen av Marrakech så vi fick dra våra väskor de sista 200 metrarna in till hotellet. Som till alla riader så är det bara en mörk trädörr ut mot vägen och det är omöjligt att veta om det är ett hotell eller en privatbostad som döljer sig innanför. På El Fenn finns det endast en mycket lite skylt i metall som visar att vi hade kommit rätt.


Hotellet är precis den ”tusen och en natt-känslan” som man förväntar sig av Marrakech. Det vilar en härlig mystik över de vackra innegårdarna och gångarna mellan dem. Starka färger blandas med den röda terrakottan (typisk för Marrakech) och tända små lyktor och eldar.


Vi bokade dock sent och fick det sista lediga rummet, ett mediumrum som låg vid innergården precis vid receptionen. Det var mörkt och lyhört, men fint. Högt till tak och med härliga valv och trädetaljer som måste vara original för byggnaden. Precis i vår stil. Vi kikade in i ett par andra rum som såg fantastiska ut och på hotellets hemsida finns många bilder där man ser att de andra rummen är ännu finare.


Är man badsugen kan man välja mellan en pool som ligger på markplan i en av de tre innergårdarna eller två mindre som ligger på taket. Ingen av dem är direkt lämplig för den som vill motionssimma, men de fyller sina syften och är fina. Vi föredrog den på markplan där det känns som att ligga i en djungel, fast mitt inne i en stad (se på bilden nedan).


Frukost och middag serveras på den stora takterassen. Restaurangen kanske var det som inte levde upp till våra förväntningar. Frukosten var lite för arabisk i sina smaker (kunde ha varit lite mixat) och middagen var ganska tråkig. Miljön på taket är dock fantastisk och iom att ingen byggnad i Marrakech är högre än tre våningar så har man utsikt över hela staden från restaurangen.


Hela hotellet är utsmyckat av konst från Vanessa Bransons privata samling.


Vill ni ha en äkta känsla av Tusen Och En Natt? Boka El Fenn…Plus – Inredningen – Mystiken – Personlig service i receptionen


Minus – Vårt rum var lyhört och lite mörkt – Lite begränsad frukost om man bor flera dagar


Prisnivå: €€€€


Adress: Derb Moulay Abdullah Ben Hezzian, 2, Marrakesh 40000

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Коментарі


bottom of page