top of page

Kasbah Tamadot, AtlasbergenKasbah Tamadot ligger fantastiskt vackert i Atlasbergen i Marocko. Hotellet ägs av SIR Richard Branson och köptes från början som en gåva till Bransons föräldrar vilka drömde om att driva ett hotell. Richard Branson upptäckte villan under en expedition med varmluftsballong 1998 (han skulle åka jorden runt) och köpte den. År 2005 öppnade hans föräldrar Ted och Eve Branson dörrarna för de första hotellgästerna. Idag ingår Kasbah Tamadot i kedjan Virgin Limited Edition som består av 9 små unika hotell runtom i världen.


Vi hyrde en bil i Marrakesch och tog oss själva upp i bergen och tänkte ”hur svårt kan det vara” vi har ju Google Maps. Det enda problemet var att internet inte funkade i bergen och de få personer vi stötte på kunde ingen engelska. Efter ett par felåkningar hittade vi dock äntligen fram. Hotellet ligger vid vägs ende…fast ändå bra väg (om man hittar)


Idag är Kasbah ett boutiquehotell med 28 rum. Det finns rum i villan, rum i små hus och även i tält. Stilen är klassik Marockansk med mycket keramik, mosaik och annat som man kopplar till landet.


När vi väl kom fram kurrade våra magar rejält. Eftersom vi var lite trötta på den inhemska maten så föll vi för en mer internationell rätt. Den härlige servitören sålde in Hamburgaren på menyn som ”en vanlig hamburgare”. Den enda som skiljer är priset! Nu var det dock inte så dyrt i västerländska mått mätt.


Den lugna stämningen, utsikten, känslan och designen gjorde att vi älskade det här stället från första stund. Jag förstår varför herr Branson fastnade för platsen.


Vi har bara ett budskap: – Åk dit!Plus + Underbar utsikt + Härlig service + Skön stämning + Relativt lätt att ta sig dit (för att vara i Atlasbergen)


Minus + Priset var lite över vår budget


Prisnivå: €€€€€€€


Adress: BP67, Asni 42152, Marocko


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page