top of page

Hotel Les Roches Rouges, Saint RaphaelOj vad jag såg fram emot att bo på detta hotell! Bilderna jag sett i resemagasin och på nätet är helt magiska… Hotel Les Roches Rouges ligger strax utanför Saint Raphaël på den Franska rivieran, vid havet. Och då menar jag VID havet.

Vi anlände till hotellet vid halv två och bilen togs om hand av personalen vid entrén. Flott. Rummet skulle vara klart vid 16 så vi lämnade vårt bagage i receptionen och började med att äta lunch som i restaurang La Terasse med vidunderlig utsikt över havet och de två poolerna. En av dem är en fantastisk naturpool.


Vi blev placerade vid ett bord och fick vänta på menyerna i cirka 15 minuter. Lunchmenyn var inte riktigt vad vi hoppades på och valet föll på en salad Nicoise. Hotellets variant bestod av blandad sallad, små cocktailtomater i olika färger, ägg, svarta oliver och sardeller. Tyvärr helt utan tonfisk, potatis eller bönor vilket gjorde att vi fick äta bröd för att bli mätta. Inget fel på smaken, men det var mer ett tillbehör och priset 38 €uro (för två hävdade de). Sonens barnpasta bestod av penne och tomatsås och var ganska smaklös. Rosévinet smakade dock gott och svalkade våra torra strupar efter bilresan.

Eftermiddagen tillbringade vi vid poolerna och havet. Helt magiskt. Poolpersonalen var trevlig och hjälpsam och vi njöt. Här skulle jag kunna stanna ett bra tag…..

På kvällen skulle äta en BBQ-buffé som serverades på hotellet och eftersom vi har hungriga efter den spartanska lunchen kändes just buffé som ett jättebra val.

Vi blev dock väldigt besvikna. När vi kom blev vi visade till vårt bord. Alla borden var rörigt utställda på terassen och personalen verkade stressad. Det var inte uppdukat när vi kom och servitrisen kom med en servett och två bestick och slängde ut på metallbordet. Inga blommor. Inga ljus. (Dagen efter såg jag stormlyktor stående på ett bord längre bort i restaurangen, men de användes alltså inte kvällen vi var där.) Efter en bra stund kom servitrisen tillbaka och tog upp vår dryckesorder och berättade att förrätten serverades som en kall buffé med grönsaker och chark och att till varmrätt fick vi välja två saker av biff, fläsk, kyckling, bläckfisk eller fisk samt ett tillbehör bestående av potatisgratäng, ratatouille eller ris. Till dessert vick vi välja från menyn. Ok, inte riktigt vad vi tänkt oss men vi högg in på förrättsbuffén som bestod av sallad, tomater i olika färger, oliver, lite skinka samt bröd. En kock stod och grillade i ett hörn på terassen och maten tallrikserverades av servitrisen enligt order. När varmrätten äntligen kom in var köttet ”well done” trots att vi beställt ”medium rare” och potatisgratängen var en potatiskaka som smakade uppvärmt i micro. Torr och ganska äcklig. Vid frågan om det fanns någon sås såg servitrisen vilsen ut och sa bara ”non”. Vi skickade ut maten och bad om nytt kött samt lite smör att blanda ut med salt som sås. Jag hämtade mer av salladen. Vi blev mätta i alla fall.

Vi tittade runt i restaurangen och kunde konstatera att det inte fanns någon uppstyrning alls. Servitriserna var okunniga och virriga. De tappade bestick och sprang. Inget värdskap och långt ifrån 5-stjärnig service.

Vi valde glass till efterrätt och när vi skulle betala kom hotellets FB manager och bad om ursäkt och sa att han stod för hela middagen. Vin och allt! Jättebra, men vi hade hellre ätit en god middag med bra service och fått njuta av hotellvistelsen och rivieran.

Hotellet har 46 hotellrum i 8 olika kategorier beroende på storlek och utsikt. Alla rum är dock ganska små. Ett dubbelrum ligger på 18 kvm och vår ”Sea view junior svit” var på 32 kvm. Inredningen är enkel och utan den havet och den magiska utsikten skulle man not tycka hotellet var väldigt kalt. Det hade inte gjort något med någon enstaka blomma, kaktus eller kudde.

Frukosten var bra. God och bra utbud, men även den helt utan styrning. Hjälp!

Om servicen förbättras så har hotellet en chans, men som det är nu blir det platt fall!Plus + Utsikten – magisk + Poolområdet + Cool, sval inredning men den skulle inte funka utan havet… + Frukosten var bra, men även den helt förvirrad.

Minus – Sviten var ingen svit utan ett rum på 32 kvm med en bäddsoffa – Rummen lite enkelt renoverade kan jag tycka, inga exklusiva material, men snyggt gjort. – Restaurangen – konstig meny, dåligt tillagad och uruselt serverat och hovat

Prisnivå: €€€€€

Adress: 90 Boulevard de la 36ème division du Texas, 83530 Saint-Raphaël

Telefon: +33 4 89 81 40 60


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page