top of page

Le Mas de Pierre, Saint Paul de VenceHotell Le Mas de Pierre, i Saint Paul de Vence, var den sista anhalten på vår semester och vi såg fram emot att bo riktigt fint på ett Chateau & Relais hotell i Provence. Hotellet har 54 rum och sviter byggda i 6 olika bastides, en typiskt provansalskt lanthus i sten vackert beläget bland olivlundar, vinodlingar och grönska.


Vi bodde i ett familjerum, men det var ett lite större vanligt rum med en bäddsoffa till barnen. Helt ok för en natt eller två. Men det hade inte räckt om vi skulle bo där i en vecka eller mer. Rummet var inrett i traditionellt fransk stil med en varmgul ton på väggarna, en röd soffa i sammet och vit-röda toile tyger. Gulligt, men ganska mycket 90-tal.


Poolområdet var supertrevligt med härliga cabanas att ligga under för skugga. Tyvärr var servicen vid poolen obefintlig. Man fick gå och beställa dryck själv i baren som var sporadiskt bemannad och fick man beställa så kändes lite stöning. Det var dessutom löjligt dyrt. En 75 cl Evian kostade 10 euro, en cola 7 euro och en milkshake 10. Ett glas vin låg på från 15 euro.


Middag serverades i restaurangen ”La table de Pierre”, en gourmetrestaurang anpassad för vuxna. Det fanns ingen barnmeny och inga barnportioner. Motvilligt kunde vi beställa mat till barnen från lunchmenyn. 28 euro för en spagetti med köttfärssås till ena barnet och 28 euro för en Clubsandwich till de andra. De vägrade att dela på en portion och vi gav med oss för att inte ställa till bråk på den fina restaurangen. De åt inte upp sin mat kan jag bara säga och de fick lämna bordet när de ätit klart så att vi vuxna kunde njuta av maten en stund själva.

Var det då värt pengarna att bo på Le Mas de Pierre? – Nja. Stiff fransk service i traditionell fransk miljö är inte vår grej, men hotellet är fint och speciellt utemiljön.
Plus

+ Vackert läge + Skönt poolområde

Minus – Stelt och lite tråkig service – Lite för tillkrånglad mat – Inte prisvärt Prisnivå: €€€€€


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page