top of page

Hotel d'Angleterre, KöpenhamnHotel d´Angleterre är Köpenhamns lyxigaste hotell och är med på Conde Nast Gold List. Hotellet har 60 rum och 30 sviter, en champagnebar och en Michelin-restaurang. Fastigheten är byggd till ett hotell redan 1795 och renoverades 2013. Här har det inte sparats på krutet. Tygtapeter, exklusiva mattor, öppna spisar, tv-apparater från Bang & Olufsen. Vissa sviter har balkong mot Kongens Nytorv. SPA-avdelningen Amazing Space har Köpenhamns lyxigaste inomhuspool.

Vi bodde på hotellet i samband med en kickoff tillsammans med ledningsgruppen och måste erkänna att hotellet är fint – men ger inga bestående intryck. Vi behövde arbeta en stund på eftermiddagen och lobbyn är mycket liten med endast ett par soffgrupper kring en flygel. Om man jämför med Grand Hôtel i Stockholm så känns Hotel d´Angleterre ganska fjuttigt.


Rummet vi bodde i hade en stor och skön säng, en soffgrupp och ett rymligt badrum. Färgskalan gick i beige, brunt och guldbeige.


Frukosten var stor och generös men ingick inte i rumspriset. Frukosten kostade 500 kr/person så det gäller att man är hungrig och inte som vi, bara åt lite yoghurt och en kaffe.


Restaurang Marshal har en stjärna i Guide Michelin. Balthazar Champagnebar har ett stort utbud av champagne på glas och en barmeny.


Hotellet må vara Köpenhamns lyxigaste och det finns absolut inget att klaga på på Hotel d´Angleterre, men i vår smak är det inte värt pengarna och ganska tråkigt. Vi väljer hellre något annat nästa gång vi besöker Köpenhamn.Plus

+ Läget mitt i staden + Rymliga och klassiskt lyxiga rum

Minus

– Lobbyn var pytteliten och kändes inte alls ståndsmässig och var skulle man sitta…….. – Löjligt dyrt, speciellt då frukosten inte ingår i rumspriset

Prisnivå: €€€€€


Adress: Kongens Nytorv 34, 1050 Köpenhamn

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page