top of page

Fairmont the Palm, DubaiHöstlovsresan i Förenade Arabemiraten fortsatte på ett betydligt trevligare hotel i Dubai än det vi bott på i Ras al Khaimah – Fairmont the Palm. Hotellet ligger på den berömda palmens stam. Det har 381 gästrum och sviter och är vad det utlovar , ett 5 stjärnigt hotell.

Jag behövde en rakhyvel och ringde receptionen direkt vid ankomst. – Två minuter senare ringde det på dörren och en trevlig man lämnade över en fin kartong med ett rakset.


Det stora dubbelrummet hade annars allt man kan önska och behöva. Här fanns två sköna queensängar med täcken och kuddar i dun, ett stort badrum med separat toalett, dusch och badkar, en välfyllt minibar, fina produkter, gott om handdukar och bra mörkläggning.


Vid poolen/stranden följde poolkillen med ut till solstolarna där han bäddade och lade ut dubbla handdukar och tog upp dryckesbeställning. Nice!


Frukosten var bland det största vi sett. Här fanns allt och lite till. Ägg- och omelettstation, yoghurt och flingor, muffins och croissanter, frukt och grönt. Självklart en arabisk hörna och det fanns även en avdelning med färglada och gröna smoothies, fruktsallad och annat nyttigt för den som gillar det. Kaffet serverades i en vacker silverkanna och var det godaste kaffet vi drack den veckan. Matsalen var lite stor och tråkig, men servicen lugn och effektiv.


Hotellets consierge sattes på prov och var oerhört hjälpsam. Han bokade restauranger och fixade transporter precis som man förväntar sig av en consierge på ett bättre hotell.Plus

+ Value for money – bra hotell kostar lite såklart men det var inte svindyrt + Servicen var förstklassig och personlig +Mycket bra utbud i frukosten


Minus – Kanske lite amerikanskt och vräkigt i stilen (eller Förenade Arab Emiratiskt) Prisnivå: €€€€


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page