top of page

Atlantis The Palm, DubaiAtlantis The Palm i Dubai måste väl vara den mest perfekta destinationen med två barn (11 och 13 år) med spring i benen. Eller? När vi planerade årets julresa ville vi stanna ett par nätter i Dubai och valde två hotell vi trodde barnen skulle uppskatta. Ett i öknen och ett i city. Efter fyra nätter i öknen tog vi taxin in mot Dubai och den berömda palmen ”The Palm”, en konstgjord ö som ser ut som en palm från ovan.


När man kommer halvvägs ut på palmen börjar man skönja den kända siluetten av Atlantis The Palm. Hotellet är ENORMT. 1 539 rum och sviter, 20 restauranger, 3 barer, SPA och ett mycket stort äventyrsbad. Hotellet ser ut som ett riktigt sagoslott på utsidan och är VM i ”bad taste” på insidan. ALLT ser dyrt, smaklöst och fult ut, vi är verkligen inte målgruppen.


Nåväl, vi åkte ju dit för barnens skull, så efter incheck bar det av till den stora vattenparken. Elina 13 år tröttnade efter två timmar och Wilmer 11 år gav upp efter tre timmar. För mycket ljud, stoj och människor precis över allt.


Lunchen intog i ”pittoreska” Shark Bite som hade allt du kan tänka dig i snabba kolhydrater. Väl vid kassan märkte jag att det inte gick att skriva på rummen om man inte har förbetalt, så det var bara att traska 1 km (kändes det som) tillbaks till receptionen.


Vad tyckte vi? Inte vår kopp te. Vi kommer inte att åka tillbaka!Plus + Hittar tyvärr inget


Minus – Jättestort. Man måste åka golfbil eller gå långt – Smaklöst i minsta detalj – Äventyrsbadet var inte alls vad vi förväntat. – Maten vid stranden och äventyrsbadet är riktigt dålig. Bara dålig snabbmat.


Prisnivå: €€€Adress: Crescent Rd – Dubai – Förenade Arabemiraten

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

תגובות


bottom of page