top of page

Bab Al Shams Desert Resort & SPA, DubaiBab Al Shams Resort & SPA ligger cirka 40 minuters taxiresa från Dubai City. Vi ville testa ett ökenhotell och Bab Al Shams hemsida och prislappen gjorde att valet föll på detta hotell. Dessutom var restiden från Dubai lite kortare än alternativen.


Bab Al Shams låg verkligen mitt ute i öknen….för ca 10 år sedan. Nu börjar bebyggelsen att krypa allt närmre hotellet och bland annat byggs en stor hästkapplöpningsbana bredvid hotellet. Det blir inte riktigt samma känsla att se ut över öknen när en kraftledning är det första man ser.


Hotellet är fint och välgjort, men saknar den rätta ökenkänslan. Det är trots allt därför man åker dit. När man ligger på solstolen ser man inte ut till öknen iom att de har planterat buskar och träd runt hotellet. Jag hade sett framför mig vindpinade sanddynor och en och annan nomad som sakta rider fram i solnedgången. Nu fick jag i stället se 100-tals turister stå i led för att få rida 100 meter på en kamel och bli jagade av hotellets fotograf, inte lika exotiskt.


Hotellet har 115 rum och sviter och som sig bör är de inredda i ”tusen och en natt-stil” och är helt ok utan att imponera. Rent, snyggt och välbyggt.


Poolområdet, restaurangerna och alla allmänytor är av högsta klass, men som ofta i den här delen av världen är det lite stelt och för korrekt för vår smak. Känslan i exempelvis Marrakesh är en helt annan.


Maten är helt ok men lite dyr jämfört med upplevelsen. Bästa maten fann vi i den indiska restaurangen. En sallad med lax vid poolen blev en favorit.


Vad tycker vi då? Om du vill få en äkta ökenupplevelse så är inte det här hotellet något för dig. Och det är, precis som i övriga Dubai, väldigt dyrt.Plus + mysigt inredda hotellrum i marrokansk stil + fina pooler och gott om solstolar


Minus – Öknen levde inte alls upp till förväntningarna.


Prisnivå: €€€€€€


Adress: Al Qudra Road, Opposite Endurance City – Dubai


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page