top of page

Kuredu Resort & SPA, MaldivernaVi ÄLSKAR den här ön och detta hotell. Vi har nu varit här fem gånger och det lär bli fler. Det är ett litet sandparadis som hela familjen älskar.


Kuredu är ca 1300 meter lång och 350 meter bred. Den högsta punkten på Maldiverna är två meter. Det är kritvit sand överallt, tom i restaurangerna och på ”vägarna”. När du har landat med sjöflygplanet vid bryggan så kan du lägga undan allt vad skor och flip-flops heter, du går helt enkelt barfota under hela vistelsen.


För att vara en resort på Maldiverna finns det ett ganska stort utbud av restauranger, tre bufférestauranger och tre a la carte vilket är skönt om man är där en lägre tid. Vissa mindre öar har en enda restaurang vilket kan bli lite trist i längden.


Maten håller en hög klass för att vara Maldiverna, man få hålla i åtanke att all mat, förutom fisk och kokosnötter, importeras till detta lilla örike som saknar allt vad jordbruk heter. Att driva jordbruk helt utan jord kan ju vara ganska svårt. Nu har då de svenska ägarna av ön satsat hårt på att odla grönsaker i växthus vilket är ett kul trendbrott. De har även byggt en avsaltningsanläggning vilket gör att ön är självförsörjande på vatten och användandet av plats är minimalt, det borde fler ta efter.


Det finns flera olika boendealternativ på Kuredu. Allt från enklare boenden på baksidan av ön i små stenhus till mer lyxiga villor med egen pool. Tidigare år har vi tagit med oss våra bästa resekompisar med barn och då bodde vi de första dagarna i en Sultan Villa. De ligger mitt på ön och har en egen gemensam pool. Ganska trevligt, men ingen havsutsikt alltså. Efter några dagar flyttade vi ner till våra favoritbungalows vid stranden. Beach Villa. Villorna är ganska enkla i trä, men rena och fräscha och läget går inte att klaga på. Den här gången bodde vi i trävillorna under hela perioden, det tycker vi är det bästa alternativet.


Gillar du som vi dykning så är detta paradiset på jorden, det finns 55 dykplatser runt ön och du ser dagligen revhajar, sköldpaddor, olika varianter av rockor och 4-5 meter stora Mantor, Napoleonfiskar mm. Du behöver oftast bara simma 25 meter från stranden för att träffa på en av öns ca 80 havssköldpaddor (flest på hela Maldiverna). Dykcentret är Maldivernas största och de har tom en egen trycktank om det mot förmodan skulle hända någon olycka.


Maldiverna är ett måste för den som älskar turkost vatten och avkoppling. Det känns som det sista riktiga paradiset på jorden. Varför har vi fastnat för just Kuredu? Främst för att det är väldigt avslappnad atmosfär (inte snobbigt) och att de har ett uttalat eco-tänk.Plus + Stämningen + Mycket bra dykning och snorkling + Bra utbud av mat för att vara på Maldiverna + Miljötänk


Minus – Har inga minus


Prisnivå: €€€€


Adress: Kuredu Resort & Spa, Lhaviyani Atoll, Republic of Maldives


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page