top of page

Hotel Es Vive, Ibiza (Numera Hotel Boutique MIM Ibiza)


Hotel Es Vivè är ett mycket trevligt boutiquehotell med 51 hotellrum i Ibiza och en fantastisk takterass med utsikt över havet. Hotellet ligger i utkanten av Ibiza Stad och ett par minuter promenad ner till Bossa Beach där bland annat det populära Hotel Uschuaia ligger. Hotellet ägs och drivs av en engelsman, Jason, och har på senare år transformerats från ett ganska sunkigt hostel till en pärla.


Hotellet har en fantastisk och avslappnad atmosfär, och en art deco design som får oss att tänka på Miami. Rummen är ganska små, men fina och funkar bra för två relativt organiserade vuxna. Vi bodde i ett twinrum med två generösa sängar om 105 cm och mjuka täcken och kuddar och bra mörkläggning. Vi sov som små nyfödda barn.


Badrummet var fräscht i grå nyanser och marmor. Även badrummet var ganska litet med ett handfat utan avställningsytor och vi saknade därför en hylla i att ställa necessären på och kanske någon ytterligare krok.


De hade inte heller tänkt på läslampa utan rummet hade endast spottar i taket som i och för sig funkade att läsa med, men samtidigt lyste upp hela rummet. Halvmysigt. Men kanske beror det på att målgruppen på Ibiza mest festar och kanske inte läser så mycket! 🙂


Frukosten var ganska liten, men med allt vi önskade. Äggröra, god spansk skinka, ostar, yoghurt, frukt och grönt. Dessutom fanns lite roliga ekologiska shots med nyttigheter som spirulina och kaffe för uppiggande effekt. Kanske behövs på Ibiza. 🙂


Hotel Es Vivè har en fantaskisk roof top med solstolar och bar. Lite långsam service kanske, men goda drinkar värda att vänta på!


Hotellet är Adults only vilket vi tycker var skönt när vi reste utan barn. Olika DJs spelar vid poolen mellan 14 och 17 varje dag. Vi är supernöjda med vårt val av Hotel Es Vivè och vår tjejvecka på Ibiza. Åker gärna tillbaka.


Plus + den fantastiska personalen + designen (speciellt gillar vi utemiljön, fasaden, poolen och de härliga turkosa kuddarna) + den fantastiska utsikten från takterassen + maten i restaurangen var superbra, speciellt den asiatiska salladen med räkor!


Minus – lite små rum – det fanns inget vatten på rummet – kaffe på rummet hade varit super


Prisnivå €€€


Adress Carlos Roman Ferrer, 8, 07800 Ibiza stad


Telefon

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page