top of page

Bikini Island & Mountain Hotel, Port de SollerEfter att ha tömt vårt hus hemma i Sverige och gjort vår åttonde (8:e!) flytt på ett år i Palma behövde vi vila upp oss i några dagar på vår nya ”hemö” Mallorca. Valet föll på Bikini Island & Mountain Hotel i Port de Sóller. Det blev tyvärr inte fullt lika avkopplande som vi hade hoppats på.


Gänget bakom Bikini Hotel i Berlin har tagit över det gamla Hotel Portsoller och renoveringen har pågått sedan i november. Eftersom vi har renoverat hotell själva insåg vi att tiden var lite väl knapp för att renovera 140 hotellrum, och mycket riktigt var inte hotellet klart ni vi kom dit.


Första indikationen på att det var nyöppnat var att det saknades skyltar så vi åkte helt enkelt förbi hotellets entré utan att märka det på vägen dit. Efter lite googlande hittade vi dock till den lilla parkeringen som finns utanför receptionen. Väl inne på hotellet var det fler hantverkare än gäster och det stod lådor med inredning i varje hörn av hotellet. Vårt rum var inte klart när vi kom så vi fick en voucher på en drink vid poopbaren. När vi kom in på vårt rum hittade vi en lapp på sängen där ledningen ursäktade sig att det inte fanns luckor på garderoberna och skåpen i rummen. Efter att ha pratat med personalen lite fick vi reda på att de öppnade samma dag som vi kom. De kunde de faktiskt ha informerat om i förväg kan man tycka.


När vi skulle gå och lägga oss första kvällen visade det sig att ACn inte fungerade i våra rum. Personalen fick inte igång den så vi fick byta rum. Hotellet var inte fullt så vi kunde gå upp en våning i pyamasen och sova i ett svalt rum. Detta hände två gånger under vår vistelse.


Vi hade tänkt träna och gå på SPAet, men gymmet var inte klart och massagebänken hade inte kommit ännu… Poolbaren var en stor besvikelse. En mycket begränsad meny med mycket små rätter och hälften var ”slut” denna första vecka. Vi testade i alla fall en lunch och efter 45 minuter fick jag (Johan) in mina kycklingvingar och Piementos Padron, och då var de sistnämnda brända. Under de 4 dagar vi bodde på hotellet, for hantverkare runt både inne och ute och det hamrades, sågades och målades. Inte riktigt vad vi hade tänkt som avkoppling…


När de renoverade hotellet behöll de den ursprungliga planlösningen och har adderat mycket kärlek, färger och växter på ett skönt sätt. Vi gillar verkligen den här typen av hotell som är personliga och med flipflop-känsla. Bikini Hotel ligger dessutom mycket högt upp med en magisk utsikt över Soller-bukten, helt oslagbart.


Maten i restaurangen Neni är fantastisk och har en slags Israelisk touch anpassad till de råvaror som finns på ön. Utsikten gör dessutom maten ännu godare.


Vi kommer troligtvis att åka tillbaka. Hotellet har små rum, men mycket charm, god mat och en vettig prislapp.Plus + Utsikten och närmiljön – magisk + Poolområdet + Jättefin restaurang med god mat + Bra värdskap och trevlig personal


Minus – Barnsjukdomarna och att de skyllde på att det var nyöppnat – Små rum, dåliga garderober – Ingen avställningsyta i badrummen, mörkt och dålig spegel – Poolbarmenyn – Gymmet…

Prisnivå: €€€

Adress: Carrer de Migjorn, 2, 07108 Port de Sollér, Mallorca

Telefon: +34 971 631700

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page