top of page

Hotel Costes, ParisHôtel Costes öppnade på den kända modegatan Rue Saint-Honoré 1995 och är ett av Europas absolut första Boutiquehotel. Hotellet är designat av Jean Louis Costes & Jacques Garcia och när det öppnade var hotellet spektakulärt och något helt nytt!


Idag är hotellet kanske inte lika spektakulärt och flera hotell runt om i välden har kopierat känslan och snott idéer från Hôtel Costes, men det är nu legendariskt och fortfarande supercoolt. Hit kan man komma för drinkar, middagar, lunch, afternoon tea och middag och självklart för att bo. Och trots att hotellet nu har över 20 år på nacken så håller det än. Det är som att komma in i en annan värld!


Hotellet har 82 rum och sviter och en riktigt cool restaurang med en sjukt kreddig publik och servitriser med extremt korta kjolar, högklackat och två meter långa ben. De är alla vackra som fotomodeller och en del av konceptet.


På Hôtel Costes bor och äter mode- och mediafolket, artister och filmstjärnor. När vi var där hade vid Lenny Kravitz vid bordet intill. Det var lite svårt att få i sig gåslevern måste jag säga, för lite ”starstruck” var vi nog bägge två.

Maten är fransk, enkel och fantastisk, inredningen är sofistikerad (mörk) och chic med en aura av mystik.


1999 började Stéphane Pompougnac som DJ på hotellet och han skapade en ny typ av Lounge-musik som verkligen stärkte varumärket Hôtel Costes. Hans över 20 skivor har spelats flitigt på hotell (och hem) runt om är världen och skapa en helt egen nisch.


Vi älskar Hôtel Costes!Plus + cool inredning + cool personal + supercool publik


Minus – kanske priset, men det är värt pengarna!


Prisnivå: €€€€

Adress: 239-241 Rue Saint Honoré, 75001 Paris

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Kommentare


bottom of page