top of page

Generator Hostel, LondonNär det var dags att åka på Kick Off med jobbet detta år föll valet på London då de ligger långt fram gällande framför all trender kring ekologisk mat och veganmat. I stället för att bo på ”fina gatan” den här gången så bokade vi ett trendigt hostel som har verksamheter runt om i Europa (och nu även i Stockholm) nämligen Generator Hostel. Vi ville testa något nytt!


På hemsidan kan man läsa följande: ”Generator London ligger alldeles nära Russell Square. Vandrarhemmet ligger en kort promenad från Covent Garden, Regents Park och British Museum. När vi byggde detta vandrarhem gjorde vi om den här gamla polisstationen så att den speglar stadens gatuliv. Lokalt återvunnet timmer, exponerat tegel och varmvalsat svart stål ger vandrarhemmet en industriell känsla. Och djärv grafik, livfulla mönster och berömda brittiska kulturikoner kombineras för att fånga Londons kosmopolitiska vibb.”


Det var med lite darrande ben vi klev ur taxin och gick gången in till entrén. Vad kommer vår personal att tycka? De skulle nämligen komma lite senare med buss från flygplatsen.


Entré och allmänytor är faktiskt helt ok, kanske inte så ”trendiga som vi trodde” men fyllde sitt syfte. Vi blev visade in i vårt lilla trånga konferensrum där vi skulle samlas senare. Efter en timmes teknikstrul fungerade både ljud och bild och Generatorpersonalens enda kommentar var att – Det fungerade i går…


Eftersom vi arbetar med konferenser och möten var jag noga med att boka förmiddagsfika och lunch i förväg eftersom vi var en stor grupp. Det vi inte visste var att förmiddagsfika för Generator Hostel var en slät kopp kaffe från en bucklig termos. Det var inte helt poppis från det hungriga gänget som hade gått upp kl 04:00 för att hinna med flyget. Jag försökte då tidigarelägga lunchen, men restaurangen öppnade kl 12:00 och inget annat, och för dem betydde det inte att de serverade mat från kl 12:00 utan att kocken kom då. Vi fick mätta några hungriga kock-magar med lite chips från baren som var öppen.


När vi väl fått riktig mat i magen var det det incheckning som gällde. De har fler olika storlekar på rummen, allt från dubbelrum till stora sovsalar med plats för 12 personer. Allt är funktionellt med väggfasta möbler och handfat i metall men myyycket trångt. WC och gemensam dusch hittar man i korridoren. Bädda får man göra själv och handduk kostar extra. I priset ingick en frukostpolett. Frukosten var vidrig. Svagt kaffe, smörgås och lite pålägg som legat framme i flera timmar. Gurkan var möglig. Yucky! Vi åt frukost på stan.


Kan vi rekommendera Generator? Ja, om man är ung och bara behöver tak över huvudet för en natt eller två. Personligen skulle jag hellre leta efter bra priser på vanliga hotell på bokningssajterna och bo mer centralt och med egen dusch. Men en kul upplevelse var det.Plus + billigt + kul inredning, men inte imponerande + kul publik för unga människor (vi höjde medelåldern)


Minus

– inga läslampor, när en skulle sova fick alla sova! – frukosten var i närmaste oätlig – allmänytor ganska smutsiga och med en doft av gammal öl


Prisnivå:Adress: 37 Tavistock Pl, Kings Cross, London WC1H 9SE, Storbritannien

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page