top of page

The London Edition, LondonThe London EDITION ligger i Fitzrovia i utkanten av Soho. Ett boutiquehotell som ingår i hotellkedjan EDITION Hotels med hotell i London, Miami Beach, New York, Sanya (Kina), Abu Dhabi, Bangkok samt Barcelona. Hotellet med sina 173 rum och sviter, öppnade i september 2013 och har skapats med en mix av genomtänkt design, god service, utmärkt mat och nattliv i en miljö som på ett djärvt sätt kombinerar historien med nutid.


Lobbyn är helt fantastisk med marmor, högt i tak och vackra stuckaturer. I taket hänger ett enormt ovalt klot i rostfritt stål, designat av Ingo Maurer. Här finns bar, soffgrupper och ett biljardbord. Lobbyn har helt klart en wow-feeling!


Rummen har ekgolv och träpaneler i ljus eller mörk valnöt. Möblerna är platsbyggda i samma träslag och på rummen finns även suggestiv fotokonst i förgyllda ramar. Tanken är att designen ska ge en känsla av en hytt i en lyxjakt.


Fantastiskt sköna sängar med täcken och kuddar i dun och schyssta lakan. Tyvärr ingen läslampa. Sänglampan i glas som hänger från taket ger ett mysigt dovt sken, men är omöjligt att läsa i så vi ger upp.


Restaurangen Berners Tavern serverar mat från tidig frukost till sen middag och ska vad ryktet säger även ha en riktigt bra afternoon tea. Inredningen är spektakulär med högt i tak, vackra stuckaturer i taken och väggarna täckta med tavlor. Vi åt frukost som ingick i priset men beställdes av kyparen. Vi valde avokadotoast, grapefruktjuice och kaffe.


Vad tycker vi då? Lobbyn och restaurangen har en magisk karaktär och värd ett besök. Gå dit och ta en drink före maten. Rummen var inte i vår smak och kombinationen mellan den pampiga entrén och rummen med träpaneler förstår vi inte alls.Plus

+ Fantastisk lobby med bar med goda drinkar + Stort badrum

Minus – Inte helt i vår smak, lite stelt – Ingen läsbelysning

Adress: 10 Berners St, Fitzrovia, London W1T 3NP


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

댓글


bottom of page