top of page

Hotel Portixol, PalmaHotel Portixol var Palmas första designhotel och öppnade redan 1999 av det svenska hotellparet Johanna och Micke Landström, som även äger och driver Hotel Esplendido i Puerto Sóller samt skidhotellet Valluga i Sant Anton. Nyligen tog paret även över den gamla tennisklubben i Palma som fått ett rejält ansiktslyft och nu blivit en mycket populär tillflyktsort som givit hela området nordväst om Santa Catalina ett lyft.


Hotel Portixol har 25 hotellrum i olika storlekar och har en inredningsstil som för tankarna både till ett klassiskt badhotell från 50-talet och den spanske arkitekten Gaudí. Trots att hotellet nu är närmare 18 år känns det fortfarande modernt, klassiskt och håller en hög standard.


Vi bodde på tredje våningen i ett xx rum med utsikt över havet och två franska balkonger. Rummet är ganska rymligt med en liten soffgrupp. I badrummet finns trevliga produkter, badrock och badtofflor och flip flops med hotellets logga.


Restaurangen håller en jämn och hög nivå. Vi åt middag på hotellet och den var bra om än lite pretto. Det levde kanske inte upp till förväntningarna, men vinet som sommelieren rekommendrade var superbt. Riktigt bra frukost med både varmt och kallt, nyttigt och onyttigt och möjlighet att beställa lite bättre kaffe är alltid ett plus.


Servicen är avslappnad och trevlig. Vi gillar Hotel Portixol och har bott där tidigare, ätit luncher och tagit en drink och vi kommer absolut tillbaka fler gånger.Plus + skön känsla med härligt läge i lilla hamnen Portixol + snygg och klassisk design + bra och jämn kvalitet som håller år efter år


Minus – en bit från city, men det är billigt med taxi och går även bra att gå.


Prisnivå: €€€€


Adress: Carrer Sirena, 27, 07006 Palma, Illes Balears

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page