top of page

Yasuragi Hasseludden Spa, Saltsjö-BooYasuragi Hasseludden har verkligen lyckats. Spa-hotellet, som ligger i Nacka utanför Stockholm, är unikt i sitt slag och i princip alltid fullt. Yasuragi har förstått värdet av ett starkt och tydligt koncept. Inredning, aktiviteter, menyer och personalkläder – allt är konceptstyrt och tydligt på Yasuragi. Och dessutom hasar alla gäster runt i enhetlig Spa-uniform bestående av blå-vita kimonos, badtofflor samt en korg med personliga tillhörigheter under armen, vilket förstärker hela upplevelsen ytterligare. Bara man kliver in genom dörrarna på Yasuragi Hasseludden har man kommit till en annan värld.


Hasseludden byggdes som en intern kursgård av LO på 1970-talet och det är ritat av den japanske arkitekten Yoji Kasajima. På 90-talet minskade behovet av utbildningar och Hasseludden omvandlades till en vanlig konferensanläggning. Den dåvarande VD´n förstod dock att det behövdes nya idéer för att få fart på verksamheten och hittade stor inspiration i Japan. 1997 öppnade Yasuragi som det SPA-hotell det är i dag. Sedan 2006 ägs och drivs Yasuragi av Nordic Choice Hotels.


Jag, och min väninna Tina, kom till Yasuragi en solig lördag vid lunchtid. Vi började med att ta en promenad i den vackra naturen kring hotellet. Trädgården har en kombination av svenskt skärgårdslandskap och japanska trädgårdsprinciper och det är en ren njutning för en trädgårdsälskare so jag att strosa runt i Yasuragis vackra trädgård. Efter promenaden följde en god lunch och därefter en lång, härlig eftermiddag och kväll på spaavdelninen. Middagstid för oss var först 21:30 vilket vi tycker var väldigt sent, men maten var ganska lätt och i små portioner så vi somnade gott vid halt tolvtiden utan att vara proppmätta.


Måltiderna var över förväntan och mycket bättre än när jag var på Yasuragi med Johan för ett antal år sedan. Yasuragi är stort och maten kan lätt bli av festvåningskaraktär när många skall serveras samtidigt. Men både lunchen, som vi beställde a la carte, och den 4 rätters middagen på kvällen, var mycket bra. Frukosten var helt ok och ganska stor, men inget speciellt. Det var ganska rörigt och mycket gäster vid frukosten, vilket skapade köer och tog bort känslan av lugn och ro. Lite trist som avslut på en annars avkopplande helg.Plus + Trevlig personal i receptionen + Sköna sängar med dun + Lunch och middag var över förväntan och klart bättre än sist + De har fått till inredning och känslan på ett bra sätt för att vara så stor anläggning


Minus – Dåligt med behandlingstider i Spat och fulla klasser – Köerna och den stressiga känslan vid frukosten – Inga ”low carb”- alternativ vid middagen. Bad om ost istället för dessert, men det fanns ej. Prisnivå: €€€€0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page