top of page

Vildmarkshotellet, KolmårdenFrun och dottern åkte till Dubai över höstlovet och då fick sonen välja vart han ville åka tillsammans med mig. Efter två sekunders funderingar kom svaret – Vildmarkshotellet på Kolmården! Och så blev det.

Parken som sådan har gjort en rejäl uppryckning de senaste åren och i år har besökarna strömmat till dit. De har gjort en stor satsning på ett Bamseland för det mindre och nu byggs en mycket imponerade berg-och-dalbana i trä som kommer att stå färdig 2016 för den lite äldre publiken.


Ett återkommande evenemang de satsar på är Halloween och jag kan verkligen rekommendera den helgen. Parken är full av sminkade artister som går omkring och skapar stämning och de har även föreställningar med jämna mellanrum i olika delar av parken.


Redan på parkeringen möts vi av pumpor och spindelväv. Det visar sig att hela hotellet och parken andas pumpor, spöken och häxor på ett imponerande sätt. Till och med äggröran var ”pimpad” helgen till ära.


Hur skall man då bedöma själva hotellet? Att recensera hotellet utan parken är ungefär som att bedöma ett badhotell utan strand eller pool. Man åker mao inte till hotellet om man inte är intresserad av djur (eller om man har en nioåring som är intresserad).


Hotellet har en fantastisk utsikt över Bråviken och rummen är funktionella, men ”osexiga”. Det finns gott om familjerum där man fäller ner extrasängarna från väggen så att man kan få plats fyra personer på en mycket liten yta.


Maten är anpassad till målgruppen, vilket innebär barnbufféer där spagetti, pommes, pannkakor och andra snabba kolhydrater blandas på ett härligt sätt. För oss vuxna erbjuds en meny som var klart bättre än vid vårt förra besök för ett år sedan, även om det kanske inte för matens skull man åker till Vildmarkshotellet (om nu någon trodde det). Kött, bea och pommes eller hamburgertallrik tillhör deras signaturrätter.


Ett plus för hotellet är en helt ok SPA-avdelning och pool med en liten loungeavdelning.


Ett tips för er som åker till parken i slutet av oktober; ta med varma kläder eller kramas mycket så att ni håller värmen. Burr!Plus

+ Halloweenhelg på Kolmården = kanon + Fantastisk utsikt


Minus – Måste alla barnmenyer bara vara snabba kolhydrater? – Lite slitna rum

Prisnivå: €€


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

ความคิดเห็น


bottom of page