top of page

The Winery Hotel, SolnaTvå veckor semester kvar och två uttråkade hotellälskare ligger i soffan med datorn på magen och småjobbar. Då plingar det till och veckans mail från Secret Escapes kom. Ett av hotellen som var exponerade den här gångan var Winery Hotel i Solna. Vi var där och testade restaurangen precis när de öppnade, men vi har inte bott över. Dags för en ny hotellutflykt, hela 5 km från vårt hem….


De beskriver själva hotellet så här: ”The Winery Hotel är världens första hotell med ett urbant vineri i samma byggnad. Med egen vintillverkning på hotellet skapas ett helt nytt sätt att bo, njuta och mötas med vinet i fokus.


The Winery är det 14:e hotellet som den nu snart 85-årige Ejnar Söder öppnar i egen regi. Innan dess var han även med och öppnade 16 Esso Motor Hotel. En riktig hotellräv kan man säga och ryktet säger att han nu har något nytt projekt på gång. Härligt med äkta entreprenörer.


Första intrycket av The Winery är att ägarna sedan invigningen har lagt ned lite energi på att ”mysa till” den tidigare lite kala lobbyn. Det ger ett trevligare och varmare intryck vilket vi gillar! Det är tydligt att hotellet är byggt med inspiration från Whyte Hotel på Brooklyn men med en mer skandinavisk touch. Lite modernare möbler och lite mindre patina.


Bakom receptionsdisken ligger hotellets eget ”vineri” med ståltankar och ekfat bakom en glasvägg. Riktigt snyggt. The Winery producerar sina egna viner med druvor från Toscana i samarbete med vingården Terreno.


Rummen är riktigt fina och har en tydlig koppling till vin. Golvet är ett klassiskt ”kork-och-plast-golv”. Det är lite kul, men vi som upplevde den typen av golv när det begav sig på 70-talet är lite kluvna i frågan om det får tummen upp eller ned. Materialvalen i övrigt är också gedigna. Sängarna är sköna och lakan av bra kvalitet.


Innan middagen intog vi ett glas bubbel på takterassen. På svenskt manér låg vi på varsin solstol inlindade i en fleecefilt. Kanske inte så romantiskt att ha Mall Of Scandinavia som utsikt, men åt andra hållet ligger Brunnsviken och om man bortser på att E4:an går däremellan så är det lite mer rogivande. Terassen är helt ok med en pool och gym med utsikt genom glasväggar. Lite mer lummighet skulle inte skada vårt tips är att vända möblerna inåt i stället för utåt för att skapa en mer ”här är vi och har en skön stämning-känsla”.


Middagen var klart över förväntan och mycket bättre än förra besöket. Ny köksmästare var förklaringen till lyftet enligt servitören. Menyn är ganska robust och enkel men vällagad. Entrecôten var grym. Även frukosten var bra och fräsch, trots lite sommarkaos iom att gästerna till stor del var barnfamiljer.


Vad tycker vi då om hotellet? Det är ett fantastiskt hotell om man ser det som det affärshotell det i första hand är. Då är det överlägset i Solna. Som destinationshotell för en weekend i Stockholm finns det dock bättre alternativ.Plus + mycket bra affärshotell + snyggt och påkostat + riktigt god mat + kul med vininriktning


Minus – lite stelt och ”nytt” – läget


Prisnivå: €€€


Adress: Rosenborgsgatan 20, 169 74 Solna


Telefon: +46 8-14 60 00

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page