top of page

Siggesta Gård, Värmdö, StockholmSiggesta Gård ägs sedan år 1990 av finansmannen Olof Stenhammar, som sedan dess har investerat stora belopp i de olika fastigheterna. Enligt honom själv är det sätt att ”ge tillbaks” lite till invånarna på Värmdö och skapa en ny destination för privatpersoner och företag. Här finns allt du kan tänka dig: restaurang, café, butik, orangeri, konferenslokaler, djur att titta och klappa på, större lokaler för konserter och seminarier, stall (inte i deras ägo) minigolf, fotbollsgolf, hinderbana och sedan något år även hotellverksamhet.


Eftersom vi gillar design och har hört mycket om hur fint det och sett många inspirerande bilder är åkte vi ut till Värmdö med stora förväntningar. Allt är verkligen påkostat och genomtänkt, inget har lämnats åt slumpen när man renoverade. Stilen är lantlig men med en moderna känsla. Det är inte på något sätt ”dammigt” och tråkigt.


Incheckningen skedde i huvudbyggnadens kafé. Det finns hotellrum i tre byggnader: smedjan, Siggesta By och flyglarna i herrgården. Vi blev tilldelade rum i herrgården och tog bilden ca 200 meter upp till vår byggnad. Vi fick en hel flygel för oss själva visade det sig. Byggnaden och rummen är inrett i vitt med mycket djurdetaljer (horn, plädar, tavlor mm) och inslag av moderna rokokomöbler. Snyggt och prydligt men en liten besvikelse då vi hade sett smedjans lite mer spektakulära rum på bilder och hade fått en uppfattning om att alla rum var ungefär lika inredda.


Eftermiddagsaktiviteten blev minigolf som kallas Värmdö runt. Hålen var snyggt gjorda med miljöer från Värmdö men kanske lite ”lika samma” och tråkiga i längden.


Middagen var helt ok trots att kunskapen kanske inte var den bästa hos delar av personalen. Maten var ganska traditionell men smakade bra till ett ok pris. Eftersom matsalen är relativt stor i förhållande till hur många rum de har så kanske jag inte kan rekommendera Siggesta om du vill ha en romantisk upplevelse, kanske mer om du skall åka med ett gäng kompisar eller andra familjer.Plus + Snyggt och påkostat + Härlig och lugn miljö + Mycket att göra för en barnfamilj


Minus – Lite stor restaurang om du är ett par – Kolla vilken byggnad du får rum i


Prisnivå: €€€


Adress: Siggesta Gårds, 139 90 Värmdö

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page