top of page

Cap Vermell Grand Hotel, CanyameSportlov och vi beslutade oss i sista sekunden för att inte åka hem till Sverige och Åre utan stanna på Mallorca. Vi ville dock göra en utflykt med övernattning så vi kollade runt på bland de många hotellen på ön men tyvärr är inte mycket på Mallorca öppet den här årstiden. Men Park Hyatt Mallorca, ett femstjärnigt hotell byggt som en liten by var öppet och vi bokade in två nätter. Här skulle finnas möjlighet till aktiviteter, ett SPA och fem restauranger.


Resan från Palma tog cirka 45 minuter och redan när vi klev ut på parkeringen utanför hotellet kände vi spöklikheten. Var är alla?


Vi checkade in och blev visade till hotellrummen som låg en bit upp i området.


Hotellets 142 rum är rymliga med generösa kingsize sängar och härliga kudden, täcken och lakan. Inredningen är klassisk i beiga nyanser, brunt, glas och stenmaterial. Här finns en stor walk in closet, ett stort badrum med handfat i brun Carrarra marmor med en tv integrerad i badrumsspegeln. Toaletten var en Sensowash från Duravit med belysning och inbyggd rumptvätt! Med fjärrkontrollen kunde man välja mellan “Rearwash”, “Ladywash” eller “Comfortwash”. Alla badrum har både dusch och badkar. Till min stora förtjusning har Park Hyatt Bottega Veneta produkter i badrummen. Alla rum har en balkong eller en liten terass. Vissa rum har en liten trädgård.


WiFin är snabb och funkar direkt.


Efter en liten powernap gick vi ner till Café Sa Plaça där en chokladbuffé erbjöds på eftermiddagarna. Platån som kom in var generös, men inte särskilt god i vår smak då den hade internationell, lite smaklös stil.


skulle vi äta middag och tog upp hotellrumsinfon som var en padda och började titta bland de ”fem” restaurangerna. Till vår stora förvåning räknade man in frukostrestaurangen, poolbaren och caféet i restaurangerna och nu under vintern var poolen stängd och de hade inte kvällsöppet i frukostrestaurangen. Även den asiatiska restaurangen var stängd. Kvar var endast ett alternativ – Tapas bar. Vi gick dit och valde ett varsin rätt i den mycket begränsade menyn och var oändligt besvikna. Hotellet var i princip helt dött och vi gick och la oss.


Morgonen därpå åt vi frukost och spelade Paddel på den intilliggande paddelklubben. Efter tänkte vi att vi kunde ta en SPA-behandling då vädret var lite tråkigt. Eftersom det var då dålig belättning på hotellet gissade vi att det inte skulle vara något problem, men tji fick vi. SPAet hade bara en terapeut i tjänst och hon var fullbokad. Förklaringen var att det var lågsäsong. Men vi åkte ju hit för att äta gott och gå på SPA!


Nu var det inte roligt längre. Restaurangerna var stängda och SPAT ”fullt” för att de inte hade personal. Vi ville tillbaka till Palma! Sagt och gjort stövlade vi ner till receptionen och bad att få checka ut och få våra pengar tillbaka. Kanske åker vi tillbaka till Park Hyatt – men troligen inte.Plus + Drömmiga hotellrum med extra allt om man gillar stilen


Minus – Hotellet känns som en teaterkuliss och är perfekt och väldigt amerianskt – Totalt dött vintertid

Prisnivå: €€€€€

Adress: Urbanizacion Atalaya de Canyamel Vial A, 12, 07589 Canyamel, Mallorca

Telefon: +34 871 81 12 34

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page