top of page

Nobis Hotel, Stockholm


Nobis Hotel i Stockholm är ett av huvudstadens sju femstjärniga hotell. För att ta reda på hur riktig bra hotell i Stockholm verkligen ÄR, så bokade jag ett rum här och tog med min väninna som var på besök från Chicago där hon bott sedan 28 år. Girls Night Out!


Nobis Hotell, öppnade 2011 och är inrymt i två byggnader från sent 1800 tal svid Norrmalmstorg. Arkitekterna är designtrion Claesson Koivisto Rune vilka inrett flera av Nobiskoncernens hotell och krogar.


Jag och väninnan träffades i den stora loungen på innergården på hotellet där vi tog ett glas vin innan vi gick ut på stan för lite shopping. Servitören var snabb och trevlig och vinet gott. Innegården är magnifik, men möblerna lite strama i min smak.


Innan shoppingen ville vi titta på rummet och lämna våra väskor. Hotellet har 201 hotellrum och sviter. Jag hade bokat ett Superiorrum med separata sängar och med stor förväntan öppnade vi dörren till rummet som låg på andra våningen och vette in mot gården. Det var ganska mörkt i rummet trots att det var en dag med stålande sol i Stockholm. Lite trist att inte kunna se den klarblå himlen.


Rummet var ganska litet , 23 kvm, med en dubbelsäng (jag hade bett om ett twinrum) ett litet skrivbord, ett skåp med minibar och safe samt garderob. Här fanns också en fåtölj och ett lågt soffbord och ett par designlampor. Sänggaveln ser ut som en svart glaswhiteboard med galon under. Färgsättningen är beige och naturtoner med plommonlila detaljer. Sobert, men inte så spännande. Badrummet är helt i marmor, dyrt, men inte så unikt.


På hemsidan står det ”Vår ambition är att erbjuda våra gäster det bästa i varje detalj och gärna lite till. Välkommen!”


På rummet fanns ingen kaffemaskin och inte ens en vattenkokare – och jag som var sugen på te när vi kom hem på kvällen, men inte vill ringa efter roomservice. Det finns heller inga hårfönar på rummet. Det måste man också ringa efter! Är det bra service? Tänk om man har bråttom på morgonen och ska till ett affärsmöte. Då får man skippa föningen av håret. Handdukarna var små och tunna duschhanddukar och inte alls vad man kan förvänta sig på ett fint hotell i huvudstaden.


Frukosten var ganska liten och serverades i källaren där den gamla restaurangen Martini låg tidigare. Inte speciellt mysigt och ganska tråkig attityd av hovmästaren och dålig service av serveringspersonalen. Vi hade lite bråttom, men kaffet tog tid och fylldes inte på trots att vi bad om påtår.Nej, Nobis lever inte upp till min förväntan. Jag har bott på 4-stjärniga hotell som har mycket bättre koll på detaljerna.Plus – väldigt fint renoverat. Snickerier och väggar kändes helt nymålade och superfräscha. – läget är fenomenalt. Nära till shopping och krogliv och nära till kulturella sevärdheter. Perfekt för en turist i Stockholm eller en ”Girls night out”.

Minus – man måste ringa efter te och hårfön – på tok för små handdukar för ett 5-stjärnigt hotell – stel och omysig inredning – dåligt utbud och service i frukosten

Prisnivå €€€€

Adress Norrmalmstorg 2-4, 111 86 Stockholm


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page