top of page

Nimb Hotel, KöpenhamnHotel Nimb med sina 17 hotellrum och sviter är en pärla i Köpenhamn. Hotellet ligger vid Tivoli, mitt emot Köpenhamns Centralstation. Från centralstationen sett ser hotellet modernt och stramt ut med sin vita betongfasad utsmyckad med ett fint diskret grafiskt blommönster. Receptionen är klassiskt modern med många fina snittblommor i vitt snyggt uppställda på mörka bord i trä.


Mot Tivolis trädgårdar är hotellet är byggt i ett hus i morisk stil från 1909 och när fasadbelysningen tänds på kvällen blir känslan att man bor på ett sagoslott.


Servicen är vänlig och professionell. Vi har bokat ett Deluxrum med utsikt mot Tivoli och blir inte besvikna när vi kommer till vårt rum. Det är jättefint. Rummen på Nimb är alla olika och personligt inredda i en härlig mix av nytt, klassiskt och gammalt med vacker patina. Allt med hög kvalitet. Lyxiga badrum med fristående badkar och dusch, B&O musiksystem, B&O TV och färska blommor. Hotell Nimb har supersköna sängar med härliga sängkläder och fluffigt dun. Nimb renoverades 2008 och hade då 14 hotellrum. Tre nya rum tillkom år 2015.


Hotel Nimb har flera restauranger. Fru Nimb som serverar klassiska danska smörrebröd i minst lika klassisk miljö inne på Tivoli. Nimb Brasserie där man serverar franska rätter på danska samt Nimb Bar´N´Grill serverar stekar och cocktails. I källaren finns ett vinotek med över 1000 viner.


Vi hade en fantastiskt upplevelse på Nimb i maj när trädgårdarna blommade vackert. Vi kan absolut rekommendera hotellet och kommer definitivt att återvända.Plus + fantastiska rum i klassisk stil + allt var stylat och genomtänkt + läget. Vi gillar närheten till pulsen. + Väldigt bra frukost

Minus – det negativa är kanske priset och att det var lite dåligt fall i badrummet så vattnet rann ut på golvet.

Prisnivå : €€€€€

Adress: Bernstorffsgade 5, 1577 Köpenhamn


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page