top of page

Il Salviatino, FlorensWow vilket hotell! Men så ligger det på top 100 listan i världen också enligt Condé Nast Travelers läsare. Närmare bestämt på plats #23.


Vi hade bokat den årliga Italienresan med våra goda vänner och den här gången var det Toscana som gällde. Vi hyrde bilen direkt på flygplatsen och letade oss fram bland de vackra kullarna runt Florens, och kom efter lite möda och besvär fram till den lilla byn Fiesole. När vi kom fram till rätt adress möttes vi av en hög stenmur med en grind och en porttelefon, ingen skylt eller annat som berättade var vi var. Vi tog ett varv runt kvarteret och konstaterade att vi nog hade kommit rätt. När vi väl ”vågade” trycka på porttelefonen öppnade sig grinden och vi kom in till paradiset.


Innanför muren fanns en fantastisk park och vägen slingrade sig upp likt en serpentin till det pampiga hotellet, längst upp på kullen. Hotellet ligger i en grandios 1500-tals villa och har 45 rum och sviter, varsamt renoverade med originaldetaljer som väggmålningar och marmorgolv. Originaldörrar och fönster och vackra trägolv och mattor. Möblerna är en mix av gamla och moderna och allt av hög kvalitet.


Vårt rum hade högt till tak och en stor pampig säng vänd mot det stora fönstret, och när vi öppnade förstod vi varför. Utsikten över parken och sluttningen ned mot Florens var magisk. Längst ner i dalen ser man den karakteristiska kupolen från katedralen. Tv-apparaten var snyggt dold bakom en spegel i det stora klädskåpet var en annan detalj som har fastnat i minnet.


I ett bibliotek med träpaneler kan du ta en whisky eller ett glas vin i generösa skinnsoffor och utomhus i trädgården sitter man i vita Chesterfieldsoffor. Allt är genomtänkt och påkostat in i minsta detalj.


I den välanlagda parken framför byggnaden vajar små ledlampor på en ståltråd effektfullt i vinden och glittrar i mörkret. Ljuslyktor brinner överallt. I hörnet av trädgården spelar ett bossaband. Det toscanska vinet som intogs på altanen i kombination med utsikten, stämningen och dofterna smakade himmelskt. Ja, det här är vår hittills bästa hotellupplevelse i jakten på det perfekta hotellet.


Dagen efter tog vi oss ned lite i parken till hotellets poolområde och givetvis var det en upplevelse också. Vackert belägen och med god service och sköna solstolar.


Värt att nämna är också servicenivå; dagen efter ankomst kom deras guest relation manager fram till oss och hälsade vid namn. Hon beklagade att hon inte var på plats när vi anlände och meddelade att vi alltid var välkomna att kontakta henne personligen vid frågor och/eller önskemål. Vid avfärd fick vi en liten påse med vattenflaskor samt tilltugg eftersom det kunde bli lite varmt på vår bilresa.


Om ni har vägarna förbi Florens och har tid råd och lust; besök detta magiska hotell!


Plus

+ Fantastisk miljö + Smakfullt och coolt inrett + Hög men avslappnad servicenivå


Minus – Om man skall nämna något minus så låg restaurangen lite tråkigt till på markplan utan den magiska utsikten

Prisnivå: €€€€€


Adress: Fiesole, Florens 50137, Italien

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page