top of page

Hotel Mediterrani, Calella de PalafrugellOops! Johan har bokat ett tvåstjärnigt hotell ser vi på Tripadvisor på väg till hotellet. Nervositeten stiger… Men det ska vara det bästa hotellet på orten och utsikten ser ju fin ut!

Väl framme, ganska sent på kvällen, tas vi emot av hotellets personal som också är ägare av verksamheten. Det är ett familjeägt hotell och flera generationer arbetat i teamet och skapar lite Fawlty Towers känsla, men absolut inte lika klantigt – mer charmigt. Vi kommer upp till vårt rum på fjärde våningen med fantastisk utsikt över Medelhavet och rummen är nyrenoverade! Yes! Kanske inte så ombonat och fluffigt, men rent och fräscht.


Vi har ett ganska stort dubbelrum med två extrasängar och vi får ändå plats. Stor garderob gör att vi kan packa upp och en härlig balkong. Frukost inår i hotellpriset och är i spanska mått mätt en rätt okey frukost med lite av varje.


Den gamla fiskebyn Calella de Palafrugell ligger cirka 10 mil norr om Barcelona och är en riktig pärla. I byn finns två fina små stränder, massor av restauranger och gulliga småbutiker. Byn och utsikten väger klart upp för det lite spartanska hotellet och vi njöt verkligen av våra fem dagar på Hotel Meditirrani och kan rekommendera det varmt.Plus

+ Fantastisk by med god mat och skön avslappnad stämning + Makalös utsikt + Familjär service utom på frukosten från damernas som kan liknas vid gamla tiders ”flourtanter”


Minus – De förstörde tyvärr hotellet när de renoverade, kliade i våra inredningsfingar att få bygga upp ett coolt badhotell

Prisnivå: €€€0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

ความคิดเห็น


bottom of page