top of page

Hotel Esplendido, Port de SollerEtt av våra favorithotell på Mallorca är svenskägda boutiquehotellet Espléndido. Ett fantastiskt badhotell byggt på 50-talet precis vid stranden i den lilla byn Puerto de Sóller, cirka 25 kilometer från Palma.


Hotellet byggdes 1954 och renoverades 2005 och har idag 73 rum i 15 olika kategorier. Vi valde ett Large Sea Wiew Balcony på drygt 37 kvm och barnen fick dela bäddsoffan. Funkade jättebra. Det finns även familjerum med två sovrum men dessa var redan bokade när vi skulle besöka hotellet.


Alla rum på Espléndido har samma ganska enkla inredning med palmmönstrade tapeter, mörka trämöbler och heltäckningsmattor.


Utsikten från hotellrummet är enastående, men möblemanget på den lilla balkongen var lite påver så vi satt inte där så mycket men det är alltid skönt att ha en balkong.


I rummen finns morgonrockar och flip-flops, Nespressomaskin, minibar och dricksvatten fylls på varje dag. Det finns poolhanddukar som du även kan ta med dig ner till stranden nedanför hotellet.


Hotel Espléndido har ett fantastiskt läge direkt vid havet i Puerto de Sóller och med Tramuntanabergen som bakgrund. På 15 minuter tar du dig med spårvagn till centrum av den lilla byn Sóller, en av de vackraste byarna på Mallorca som ligger ovanför Puerto de Sóller.


Hotellet har en fin trädgårdsterrass med 2 pooler, SPA med 3 behandlingsrum, inomhuspool med jacuzzi, bastu, fullt utrustat gym, lounge, bistro med platser ute och inne (som serverar frukost, lunch och middag) och cocktail bar.


Restaurangen/bistron påminner om en amerikansk coffee shop och här serveras folklig mat som hamburgare, wok med kyckling och pasta och tonfisk sashimi, men det går även att få en köttbit och köttbullar till barnen. På sommarmånaderna serveras här en ”tranquile” frukost (inga barn tillåtna), för den som inte vill gå upp till den lite stojiga frukostmatsalen. Frukosten är riktigt bra.


Vi gillar Puerto de Sóller och Hotell Espléndido för den avslappnade känslan, den härliga byn och den vackra utsikten.
Plus +Minus

-


Prisnivå: €€€€


Adress: Es Traves 5, 07108 Puerto de Sóller, Mallorca, España


Telefon: +34 971 63 18 50

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page