top of page

Hotel Cort, PalmaHotel Cort ligger vid Plaza Cort i Palmas Gamla Stad med shopping och restauranger precis runt hörnet. Hotellet har två dubbelrum och 14 sviter designade av den kände spanske arkitekten Lázaro Rosa-Violán som också designat klubbar som Boca Chica i Barcelona och Nosh & Chow i Stockholm. Byggnaden är en tidigare banklokal, men av detta finns idag inte ett spår. Hotellet är varmt och hemtrevligt. Valet av blått och ultramarina färger ska representera medelhavet och varma material som trä, läder och linne i kombination med det traditionella mallorkinska tyget ”Llenguas” ska ge hotellet en modern och sofistikerad atmosfär enligt arkitekten. Vi gillar ju Rosa-Violán och gillar även Hotel Cort.


Vi bokade ett standardrum men blev uppgraderade till en Juniorsvit Placa på tredje våningen med utsikt över torget. Rummet var jättefint med en extra bred kingsize säng och en soffgrupp i rummets andra del. Badrummet var inrett med en mycket cool dusch med härligt kakel.


Hotellet ligger mycket fint vid ett torg och uteserveringen är fantastisk, även om det under vissa tider känns som om man sitter på Drottninggatan iom att det är många turister med guide som har sin ”rutt” förbi torget.


Hotellet har en lite takterass med en liten bubbelpool. Den är mycket fin, men vääldigt varm redan i maj när vi var där eftersom det är vindstilla på taket.


Vi hade som vanligt tänkt att testa fler hotell under vår vistelse i Palma, men vi ”fastnade” här vilket är ett mycket bra slutbetyg.Plus + Jättefint och rymligt rum + Centralt läge (se även minus) + Mycket smakfullt och genomtänkt inrett

Minus – Ingen frukostbuffé, men man kunde beställa allt så det var ok ändå. – Takterassen och den lilla poolen var mindre än vi trott (och galet varm), men fin – Läget är centralt, men under högsäsong kanske lite väl centralt med MYCKET turister.

Prisnivå: €€€€

Adress: Plaça de Cort, 11, 07001 Palma, Illes Balears, Spanien


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page