top of page

Hotel 1898, BarcelonaHotel 1898 ligger på Las Ramblas mitt i Barcelona i en fastighet byggd 1891 som huvudkontor för ”General cigars company of the Phillipines”. Fastigheten förvandlades till ett hotell i sitt nuvarande skick i kolonial stil i början av 1990-talet. Namnet på hotellet är taget efter året då de sista Spanska kolonierna, Kuba och Filippinerna, blev fria stater.


Hotel 1898 har 169 hotellrum i 5 olika kategorier. Då vi denna gång hade barnen men oss bokade vi två rum i kategorin Classic och fick två standardrum som låg på andra våningen. Rummen var normalstora och har det man kan förvänta sig av ett bättre hotell: Sköna sängar, härliga badrockar, fina produkter, minibar och bra mörkläggning. Då det var långt ner i hotellet var rummen ganska mörka och stilen i rummen mysig.


Vi valde hotellet på grund av läget mitt i staden och takterrassen som har en liten pool. Hotellet är fint men för oss hotellnördar känns det inte så mycket ”nytänk”. Det är ett klassiskt hotell och för den som gillar klassiska hotell är det ett mycket bra val för en weekend i Barcelona.
Plus

+ Läget mitt i smeten + Hotellets Roof top med pool och bar på 7:e våningen, ”Isabela” + SPA med inomhuspool och gym


Minus – Lite opersonligt – Ingen vidare frukost. Allt fanns, men utan kärlek.

Prisnivå: €€€


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page