top of page

Haymarket by Scandic, StockholmVi har sedan länge velat prova Haymarket, Scandic-koncernens stora satsning vid Hötorget i Stockholm, och nu i samband med Entreprenörsgalan fick vi chansen.


Haymarket by Scandic är ett av Scandics premiumhotell, kanske till och med det bästa, med målet att vara ett lyxhotell. Hotellet är inhyst i det anrika PUB-huset vid Hötorget i Stockholm och har en genomgående Art deco stil. Inspirationen är hämtad från 1920-talet då Greta Garbo var butiksbiträde på varuhuset Paul U Bergström, PUB.


Haymarket är inrett av konceptbyrån Koncept och ska andas 20-talets framtidstro, glamour och dekadens. Hotellet har 401 hotellrum i olika kategorier varav 16 sviter. Här finns två restauranger. Gretas som är mer en lunch- och café restaurang med hälsosamma rätter samt Paul´s som är ett brasserie. Här finns även en mycket populär cocktailbar samt gym och egen biosalong. Baren är ett vattenhål för Stockholmare och fullkomligt proppfull vid 18-tiden på fredagar.


Vi blev incheckade i ett standardrum på åttonde våningen med utsikt mot Hötorget, av en mycket sympatisk receptionist. Utsikt? Nja. Rummet var på taket med ett litet ”hus” som skymde utsikten och för att man skulle se Hötorget hade man satt upp speglar som reflekterade Hötorget. Kreativt – ja, men utsikt nej. Kände mig lite lurad faktiskt.


Korridorerna var ovanligt fina. Ofta missar hotellen här och drar ner på kostnaderna. Men på Haymarket var korridorerna fina och rumsnumren snygga.


Rummet var temaenligt, men väldigt litet och man kunde knappt gå runt sängen. När Johan skulle sätta på sig rocken när vi checkade ut välte han ut ett glas som stod på det lilla skrivbordet.


Då vi var ganska trötta valde vi att äta middag på hotellet och blev visade till ett bord på restaurang Paul´s. Vi ville ha en middag utan bröd och potatis (LCHF) men menyn var väldigt begränsad och valet föll därför på en köttbit med extra sallad. Till det ville vi ha ett gott rött vin, men vinlistan innehöll endast tre viner vilket är lite märkligt på ett så stort hotell. Helt ok middag i alla fall, men inget extraordinärt och inte riktigt värt priset. Hur svårt kan det vara att göra en god köttbit och servera ett glas gott rött vin?


Efter middagen blev det en tidig kväll. Vi sov gott i det lilla rummet och jag gillade verkligen badrummet med det vackra kaklet med fåglar. Om målet är att vara ett lyxhotell så har väl Scandic inte lyckats helt. Det är mer ett tema-hotell och riktigt bra som det. Om man väljer ett större rum bli kanske upplevelsen också större, men i detta standardrum blev upplevelsen också standard”.

Jag fullkomligt älskar blommor och platsen på Hötorget är magisk. Att komma ut från hotellet på morgonen och mötas av all blomprakt gör mig rakt igenom lycklig. På sommarhalvåret finns en uteservering här och om jag kommer tillbaka till Haymarket är det just precis där jag ska tillbringa min tid. Doftandes på blommorna och sippandes på ett glas gott vitt vin.Plus + Läget centralt i Stockholm och vid vackra Hötorget + Inredningen och konceptet håller ihop.


Minus – Vårt rum var i minsta laget – Liten meny och ännu mindre vinlista


Prisnivå: €€€


Adress: Hötorget 13-15, 111 57 Stockholm


Telefon: +46 8 517 26 700

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

ความคิดเห็น


bottom of page