top of page

Grand Central by Scandic, StockholmVi håller på med en pitch på ett affärshotell i Stockholm och har aldrig bott på ett Scandic-hotell. Vi har rest runt i världen och bott på många fina hotell, men aldrig bott på ett ”helt vanligt” Scandichotell i Sverige. Det måste vi åtgärda. Sagt och gjort – vi bokade två dubbelrum en lördag på Stockholms bästa Scandichotell, Grand Central by Scandic. Grand Central öppnade 2011 och är byggt i en vacker fastighet från 1880-talet i korsningen Kungsgatan – Vasagatan. Hotellet har 391 rum i olika kategorier fördelade på 5 våningsplan.


Lobbyn är trevlig med många soffgrupper, arbetsplatser och access till restaurang och bar.


Rummen är helt ok, men man känner att man sparat in på detaljerna. Sängkläder i lite nylonigt material och tunna täcken. Kudden var platt och 50×50 cm. Varför har man sparat in 10 cm på kuddens längd?


Inga produkter annat än en pumptvål i duschen – fastsatt med dubbelhäftande tejp!


Vi åt inte på hotellet, men testade teaterbaren som serverar riktigt bra cocktails. Vi hade bokat middag på Nosh & Chow, men barnen tog hämtmat från Burger King tvärsöver gatan och såg på Tv och åt godis på hotellrummet. De älskar ju att bo på hotell!


Frukosten – kaos! Det fanns inga bord och det var folk precis överallt. Generöst utbud, men så mycket folk att man inte kom fram till bufféerna.


Ja, Stockholms bästa Scandichotell är nog inte bättre än vad namnet och varumärket klingar. Jättebra för busslaster från Gävle som ska gå på Oscars, men den som söker en hotellupplevelse bör söka sig till något annat av Stockholms alla hotell.


Det planeras just nu fler lite lyxiga Scandichotell i Stockholms city och det ska bli spännande att se vad det ska bli.Plus + Bra läge + Skön lobby (för att vara kedjehotell) + Bra bar + Restaurangen perfekt för AW eller middag före tex en teater


Minus – Oootroligt trångt på en helgfrukost – Tråkiga rum – Snikiga kuddar och täcke (ingen fluff alls)


Prisnivå: €€€


Adress: Kungsgatan 70, 111 20 Stockholm

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page