top of page

Gran Hotel Son Net, MallorcaFödelsedag och vi beslutade att ta familjen på utflykt för att fira. Målet var Gran Hotel Son Net som ligger strax ovanför den lilla byn Puigpunyent, 20 minuters bilresa nordväst om Palma. Hotellet är ett av få hotell på Mallorca som har öppet vintertid.

Det femstjärniga hotellet ligger otroligt vackert på en kulle omgärdat av berg och dalar i en gammal finca med tillhörande trädgårdar, vingårdar och olivlundar. Delar av hotellet daterar ända tillbaka till 1672. Inredningen är klassisk men personlig, men det känns att det är renoverat 1998 och stilen är därför inte helt up to date.


Son Net har 31 rum och sviter. Alla olika med bjälkar i taken, klinkergolv och antika möbler, stora badrum i marmor och produkter från Antica Farmacita. Vårt rum hade kaffemaskin och i priset ingick en flaska av hotellets egen Cava.


Frukosten var riktigt bra och med många lokala delikatesser på buffén. Det varma beställdes och serverades från köket. Vi vuxna valde Egg Benedicte och barnen som vanligt ägg, bacon och vita bönor. Allt smakfullt serverat och jättegott!


Restaurangen på hotellet, Oleum, där man äter både frukost, lunch och middag har en enastående takhöjd och är det vi fick mest ”wow-känsla av efter utemiljön. Mitt i restaurangen finns en enorm olivpress från början av förra seklet. Lokalen är fantastisk, med knöliga stenväggar, soffor med knappar i röd sammet och vita dukar på borden. Muy, muy bueno!


Sommartid har hotellet ytterligare en restaurang öppen, El Gazebo, som ligger nära poolen men panoramautsikt över dalen.


Här finns en fantastisk 30-meter lång pool med solstolar och cabanas. Utomhusmiljön och naturen runtomkring hotellet är vad vi gillar allra mest med Son Net.


Hotellet har ett litet trähus där man kan äta en romantisk middag eller kanske fira en födelsedag. Personligen tycker jag att trähuset är lite mal placé och kanske mer lämpat för barnkalas än för en romantisk middag.


På Son Net finns ett SPA, men det besökte vi inte denna gång.


Vi gillar verkligen hotel Son Net och har även åkt hit på söndagsutflykt med släkt och vänner för att äta lunch. Vi kommer garanterat att åka tillbaka för att njuta av poolområdet på sommaren.Plus +Fantastiskt läge. Utsikten och närmiljön – magisk + Poolområdet + Jättefin restaurang med god mat + Bra värdskap och trevlig personal


Minus – Inredningen var inte världsklass, lite 90-tals känsla – Rummen kändes lite ”dammiga”

Prisnivå: €€€

Adress Castillo Son Net s/n, 07194 Puigpunyent, Mallorca


Telefon

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page