top of page

Fjällgården, Ramundberget Bruksvallarna


Ramundbergets Fjällgård är ett klassiskt fjällhotell med anor från 1930 talet. Hit åkte jag på en tjejresa för att åka utför, längd och ta några yogapass. Vi skulle även ges tillfälle till bubbelprovning, massage och en massa prat.


Vi kom till Fjällgården med buss och trots att vi var närmare 40 tjejer som anlände samtidigt så gick incheckningen snabbt och smidigt. Hotellet har 152 rum och jag och min väninna fick ett fjällgårdsrum på andra våningen med utsikt mot fjället och backen. Rummet på 20 kvm har två separata sängar (twin) och en liten soffa som går att bädda. Möblerna har kanske sett sitt bäst före datum, men vi har en känsla av att man renoverar rum för rum och att dessa möbler är på väg ut inom kort. Badrummet är enkelt men fräscht. Hotellrummen saknar TV, men vad gör det när man har så mycket aktiviteter och vänner att prata och umgås med, och det finns ju WiFi så om man behöver se nyheterna så går det ju jättebra ändå idag.


När man bor på Fjällgården ingår alltid halvpension (frukostbuffé och trerättersmiddag, barnen får tvårätters buffémiddag. Helger i november och december ingår frukostbuffé och enrättersmiddag) samt fri tillgång till relaxavdelningen med pool, bastu, ångbastu och gym.


Måltiderna var bra. Vällagade och med mycket grönsaker. Det gillar jag. Middagen första kvällen var kanske lite enkel med en soppa och bröd, men dagen efter serverades en god tre-rättersmiddag med norrländska smaker.


Jag testade poolen och bokade en massagetid och fick en massör som var i världsklass! Skönt efter en hel dag i backen!


Jag gillar Ramundbergets Fjällgård. Det är personligt, charmigt och opretentiöst. Ett hotell där man trivs!Plus + trevlig personal + god och vällagad mat + fantastisk snö i backarna (men det kanske inte är hotellets förtjänst)


Minus

– lite slitet och skabbigt på vissa ställen kanske och möblerna inte toppmoderna, men rent.


Prisnivå €€

www.ramundberget.se


Adress Bergarvägen 18, 840 97 Bruksvallarna

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page