top of page

Ett Hem, Stockholm”Ett Hem” är just precis vad det låter – ett hem. Ägarna har lyckats skapa en känsla av lyxig hemtrevnad i det lilla hotellet och muren kring fastigheten i Lärkstaden och den låsta dörren signalerar ”privat”. Det här hotellet är inte för alla. Hotellet har endast 12 rum och sviter och är extremt smakfullt inrett av den engelska inredaren Ilse Crawford. Trädgården samt ett orangeri är signerat trädgårdsarkitekten Ulf Nordfjell.


Vi bodde på Ett hem en solig söndag i augusti. För att komma in på hotellet så måste vi ringa på en klocka vid den diskreta porten ute på gatan. En värd kommer ut och öppnar porten och hjälper oss in med väskan. Vi checkar in vid ett skrivbord i en reception som mer känns som ett vardagsrum än en hotellreception. Receptionisten visar oss runt i hotellets faciliteter som erbjuder olika matsalar, ett bondkök där man serverar frukost, orangeriet samt ett litet SPA. Därefter följer hon med oss upp till hotellrummet och vi har blivit uppgraderade från en juniorsvit till ”Sviten”.


Sviten ligger i ett stort hörnrum på 54 kvm med en himmelsäng och en matsalsdel. Sviten består bara av ett rum så frågan är om man egentligen kan kalla det svit… Inredningen är traditionell, hemtrevlig och skandinavisk och många av de fina detaljerna som vaser, lampor och prydnadsföremål kan man hitta på Norrgavel eller butiken Svenskt Tenn. Matsalsbordet är ett Tulipbord av Eero Saarinen. Minibarsortimentet är ”top notch”, har nog aldrig varit med om ett så genomarbetat sortiment.


Badrummet är stort och har en vacker stavparkett samt ett marmorbadkar och en separat dusch. Det finns ett sminkbord och dubbelhandfat i badrummet och galet mycket handdukar.


Hotellet är superfint, men som upplevelse hade vi nog väntat oss mer. (Vad det nu skulle vara?) Även om vi vill bo bra och älskar hotellupplevelser så är 7500 kr/natt i Lärkstan i högsta laget. Men hatten av till Ett hem. De har en unik produkt och har hittat en målgrupp som uppskattar kvalitet och är villiga att betala för det.


Plus

+ Varje detalj var genomtänkt + De har verkligen fått fram en hemlik känsla + Frukosten kändes verkligen hemgjord + Bäste minibaren vi upplevt

Minus – Lite ”off” från City – Motsvarade förväntningar, men lite för dyrt för upplevelsen. Prisnivå: €€€€€


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page