top of page

Copperhill Mountain Lodge, ÅreCopperhill Mountain Lodge är ett Holländskt ”skrytbygge” i Årebjörnen som gick i konkurs 2007 och köptes av Petter Stordalen 2009. Hotellet kostade 730 miljoner att bygga och Petter köpte det för 200 miljoner. En ganska bra affär får man väl säga.


Copperhill har 112 rum fördelat på dubbelrum, juniorsvit, familjesvit och sviter med tre sovrum. Hotellet är ritat av den amerikanske arkitekten Peter Bolin som även ritat Bill Gates privata hem och butiker åt Apple. När man kliver in genom hotellets entré möts man av en stor och fantastisk öppen spis i svart granit. Lobbyn har högt i tak och allt är byggt i trä (furu eller gran) med rummen i loftgångar. Första gången vi var på hotellet tillsammans med våra barn undrade vår då 5-åriga dotter varför de glömt att målat hotellet. Det var ju i trä! – Sötnos! Ja, hon har inte varit i så många fjällstugor och var inte med på 70-talet så det var en klart befogad fråga.


Furulobbyn är full av designmöbler, lampor och coola grejer. Trots att det är byggt i furu har Copperhill fått till det. Jag gillar lobbyn. På afterskin står det ofta en jazztrio och spelar stämningsfull musik, ingen Marmeladorkester här inte utan anpassat för de som vill ha det lite soft.


Vi har bott på Copperhill ett par gånger. En gång i samband med vår bröllopsdag och då hyrde vi egen bubbelpool med bastu i SPAt vilket kan rekommenderas. Hotellets SPA är väldigt fint med utomhuspool, inomhuspool, varma källor och bastu och har fantastisk utsikt över bergen.


Vi åt en trerätters middag i restaurangen och blev serverade en väldigt god Chablis Grand Cru som sommelieren sålde till oss billigare då flaskan var öppnad. Mycket gott och positivt bemötande!


Frukosten var enorm. Stort utbud kryddat med norrländska delikatesser. Härligt.


Rummen på detta så kallade lyxhotell går i samma stil som det övriga hotellet och jag skulle väl inte kalla rummen lyxiga, men helt ok. Furukänslan tar liksom bort lyxet när man är född i Sverige på 60-talet. Sängarna sköna med fina lakan. Stort badrum med separat toalett.Plus

+ SPAt + Frukosten var generös och god + Sommelieren Prisnivå: €€€€0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page