top of page

Clarion Hotel Wisby, VisbyMed två dagars varsel bestämde vi att midsommar 2016 skulle firas på Gotland. Två dagar i Visby och två i Ljugarn var planen. Clarion Hotel Wisby i centrala Visby var det hotellet som såg vettigast ut och samtidigt hade lediga rum under helgen.


Hotellet ligger fantastiskt fint vid ett litet tog innanför murarna nära hamnen. Rummen är byggda i tre olika huskroppar som dessutom ligger i en sluttning. Det innebär att det vart otaliga halvtrappor upp och ned för att komma fram till den rätta hissen som tog oss upp till vår lilla svit under takåsen i huskroppen längst upp på gatan. Utsikten över hamnen var magisk och rummet var helt ok.


Inredningen övrigt i hotellet var en salig blandning av rokoko, 90-tals ek, industridesign och gotländska fårskinn. Hotellet har förutsättningar att bli hur fint som helst, men det känns som om budgeten tog slut halvvägs in i projektet.


Midsommar i Visby var inte direkt ett vinnande koncept. I princip alla restauranger, inkl hotellets egna Kitchen & Table, var stängda. Vi fick på nåder ett bord på hotellets midsommarbuffé. Dottern som inte äter fläskkött frågade servitrisen om det var fläsk i köttbullarna. Servitrisen kom tillbaks efter fem minuter och sa att de inte visste, för kocken hade slängt påsen som köttbullarna kom i. Det säger väl lite om hur ”hemlagad” maten var.
Plus

+ Magnifik utsikt + Helt ok rum + Ligger fint + OK prisläge


Minus – Spretig inredning – Tråkig restaurang

Prisnivå: €€

Adress: Strandgatan 6, 621 24 Visby


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page