top of page

At Six, Stockholm


Bröllopsdagen detta år skulle firas på det helt nyöppnade och superhajpade At Six. Petter Stordalens storsatsning i Stockholm som skall kombinera konst, design och arkitektur och ge besökarna ”en helt ny upplevelse”. Johan hade bokat en juniorsvit och vi var mycket spända av förväntan.


Hotellets entré är mindre än vi förväntat oss och med lågt i tak. När man kliver innanför dörrarna möts man av en trappa som leder upp till första våningen med en stor marmorstaty som visst skall vara ett kvinnohuvud, men är slående lik Johan! Våra ögon letar febrilt efter receptionen vilken vi hittar inhyst i hörnet längst in till höger.


Hotellet rymmer 343 rum varav en presidentsvit med privat terass och skottsäkra fönster. Vi får vår nyckel och tar oss till den 15:e våningen där vi ska bo. Korridorerna är väääldigt grå och väääldigt långa. När vi kliver in i rummet blir vi förvånade och besvikna. Är detta en juniorsvit så undrar vi hur små dubbelrummen är? Efter ett samtal till receptionen visar det sig att vi av misstag fått ett dubbelrum och vi skall kompenseras.


Dubbelrummet är inte stort. Inredningen är mörk och känns väldigt trist i våra ögon. Galon, svart glas och mörka färger. Näe, inte alls imponerande. Vissa detaljer är fina och av hög klass, men när kaffemaskinen är i billig plast och kaffekapslarna från Löfbergs Lila ligger löst på en glashylla känner vi att de inte nått hela vägen fram.


Badrummet är helt ok och vårt rum har badkar, men det känns inte speciellt nytt upplevelsemässigt. Handdukarna är fluffiga och det finns generöst med superhärliga produkter från svenska Gerd from Swedish Lapland och en låda med allt från tandborste till rakhyvel. Riktigt trevligt!


Vi åt middag på Tak och inte heller där blev vi imponerade. Vi avstod från dessert och gick istället ner till hotellets bar där vi tog ett par drinkar. Den kvinnliga bartendern var mycket kunnig och trevlig och drinkarna toppklass.


Vi sov gott i de högklassiga sängarna från svenska Anders Hilding med härligt frasiga lakan i ekologisk bomull.


Frukosten var fantastisk. Vi släntrade ner precis innan stängning och trots det var alla fat välfyllda och det fanns mycket att välja på. Inredningen i matsalen var dock stel, grå och fyrkantig, men kanske gillar vi inte den moderna inredningsstilen?


Generellt kan vi tillägga att hela hotellet var täckt med byggdamm. De var damm på väggar, hyllor, golv och gardiner. Detta var endast sex dagar efter öppning, men ska man verkligen öppna innan det dammat klart???


Vad tyckte vi då? – Hotel At Six är fint, men i våra ögon inte alls en ny upplevelse. Kompensationen blev en ny övernattning på hotellet. Vi får se vad vi tycker efter nästa besök. Återkommer då med en ny recension.Plus + baren och bartendern + frukosten


Minus – rummet var litet och inte speciellt alls. – långa och mycket grå korridorer


Prisnivå €€€€


Adress Brunkebergstorg 6, 111 51 Stockholm

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page