top of page

Mama Shelter Paris East, Paris

Parishotellet i 20:e arrondissimentet är Boutiquehotellskedjan Mama Shelters första. Idag finns det Mama Shelter hotell i Marseille, Lyon, Bordeaux och Istanbul och planer finns för fler. Hotellet ligger i Belleville som inte är ett typiskt turistområde utan ett område där Parisarna bor och lever. Därför har hotellet en skön publik av locals som träffas och dricker drinkar i baren och på takterrassen, äter i restaurangen eller på hotellets egna pizzeria. Restaurangen och hotellets lobby är trendig, ungdomlig och livfull.


Mama Shelter i Paris är byggt i ett gammalt garage och inrett av den franske designern Philippe Starck. Här finns 172 rum i 5 kategorier. Vi valde två dubbelrum och bodde med ett varsitt barn. Rummen är ganska små och enkla, men med roliga inredningsdetaljer som maskerna på lamporna vid sängarna. Väggarna är målade i svart. Badrummen små, men rena och med Kihl´s produkter.


Restaurangens inredning är kul för barn. Här finns biljardbord, fotbollsspel och en 30-tal badringar utgör taklampa ovanför ett par av borden. På väggarna rums konst, fotografier och en vägg är full med instrument. Maten är väldigt familjevänlig. Förutom pizzerian finns restaurangen som har en internationell meny. Om du är känslig för ljud, välj inte ett rum direkt ovanför restaurangerna då det kan låta en hel del inpå småtimmarna, speciellt på fredagar och lördagar.


Kommentar oktober 2022: Idag finns ytterligare två Mama Shelter i Paris


Plus + Prisvärt då de flesta hotell i Paris är dubbelt så dyra + Älskar hemsidan och varumärkespaketeringen – Come to Mama! + Supernajs och urban inredning med roliga detaljer – inte typiskt Philippe Starck + Sköna sängar och bra mörkläggning + Appel-Tv med schysst utbud av gratis filmer + Frukosten är väldigt bra för att vara fransk med nybakt bröd, ägg och gott kaffe


Minus – Läget en bit från centrum, men det finns ju T-bana och taxi


Prisnivå €€

mamashelter.com/paris-east/


Adress 109 Rue de Bagnolet, 75020 Paris, Frankrike


Telefon

+33 1 43 48 48 48

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page