top of page

Hotel Delle Cave, Favignana

Favignana ligger nordväst om Sicilien i Italien. En otroligt vacker ö som påminner om ett somrigt Gotland. Här är det kargt, klippigt och man cyklar vart man än ska. Här finns många fina sandstränder och fantastiska klippor att bada vid. Havet är djupt turkost. En riktig naturupplevelse.

På Favignana finns en fin by/stad fylld av små butiker, restauranger och barer. Maten är alltid god precis som det ska vara i Italien.


Hotel Delle Cave är ett litet privatägt designhotell som ligger 1,6 km öster om den lilla byn Favignana. Hotellet är byggt i ett sandstensbrott och därför nedsänkt under marken med en trädgård i mitten. Svårt att förklara, men hur coolt som helst. Titta på bilderna. Hotellet har 14 rum. Inredningen är minimalistisk med stenväggar där man ser fogarna i ett stort ljust tegelmönster. Möblerna är platsbyggda i ljust trä med moderna enkla raka linjer. Nästan en skandinavisk känsla. Hela hotellet är byggt med tanke på miljö och naturen.


I trädgården finns solstolar och en jacuzzi där vi kunde njuta av eftermiddagssolen innan middagen. När baren var stängd gjorde receptionisten glatt Aperol Spritz till oss trots att hon var nykterist och inte visste hur det skulle smaka.


Plus + Hela hotellet var en överraskning och superfint


Minus


Prisnivå €€€

www.hoteldellecave.it


Adress Contrada La Vaglia s.n.c., 75100 Matera MT

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page