top of page

Hotel Chateau de Mazan, Provence

Vi skulle åka runt i vindistriktet kring Chateauneuf du Pape och letade som vanligt efter ett fint hotell. Valet föll på Château de Mazan som ligger cirka 3 mil från Chateauneuf du Pape i den lilla staden Mazan. Hotellet är byggt i ett 1700-tals hus och har 30 rum och sviter i typisk fransk stil. Vår rum var stort med stengolv och ljusgrå stenväggar. Ett fint, nyrenoverat badrum med mosaikgolv och ett ovalt badkar samt separat toalett. Lite stelt och ”franskt”, men helt ok med gott om utrymme. Hela byggnaden har en härlig karaktär där det mesta gammalt är bevarat.

Chateau de Mazan har en vacker anlagd trädgård med en fin pool och härliga solstolar. Det fanns dock ingen poolmeny eller matservering vid poolen vilket var synd.

Johan har varit där två gånger faktiskt. Jag glömde mina smycken i safen och han åkte 20 mil tur och retur från Rivieran för att hämta dem. Love U! ♥️

Hotellet och dess omgivning är väl inget för en veckosemester, men det var en fantastisk utgångspunkt för att utforska Rhonedalen och dess vingårdar. Själva orten Mazan var väldigt slumrande utan mysiga restauranger men fin.

Plus + Vackert hus som var välbehållet + Frukost i vacker trädgård + Nära till bra vingårdar

Minus – Lite stel restaurang – Vacker men sovande by

Prisklass €€€€


www.chateaudemazan.com/en


Adress

8 Rue Napoléon, 84380 Mazan, Frankrike


Telefon

+33 4 90 69 62 61


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page