Steam Hotel, Västerås

Äntligen har det öppnat – Steam Hotel i Västerås. Vi har med spänning följt Ess Groups stora satsning på bygga ett hotell i det gamla k-märkta ångkraftsverket som detta år fyller 100 år. 227 rum, tre restauranger, bar, SPA & konferensavdelning. Allt superscoolt och mycket påkostat. 

Entrén till hotellet är enorm. Den är byggd mellan två byggnader med högt i tak (säkert 25 meter), soffgrupper, loungeutrymmen och pingisbord. Till vänster om receptionen ligger hotellet och till höger ligger konferenscentret.  Hotellets inredning är slående lik Soho House koncept, men vi älskar ju Soho House, så vi älskar även Steam Hotell.

De har behållt så mycket det går av byggnadens ursprung vilket skapar en fantastisk atmosfär och känsla av äkthet. Patinan är på riktigt.

Vi bokade vårt rum sent (som vanligt) och fick ett standardrum på 13 våningen med utsikt mot staden (ej vattnet). Rummet är 22 kvm och känns ganska rymligt. 

SPA-avdelningen på sjunde våningen är ”amazing”. My good! Vi hade inte tid att nyttja SPAt, men vi kommer tillbaka för en heldag här. Gym, inomhuspool, utomhuspool, relaxrum med lyxiga day-beds och en stor öppen spis. Såååå snyggt!

Vad tycker vi då? Ja, Steam Hotel har en del att trimma in, men som hotellägare själva ser vi att det bara är små barnsjukdomar och vi har bott på betydligt mer ofärdiga och röriga nyöppnade hotell, tex At Six. Steam Hotel är i vårt tycke Sveriges i särklass bästa hotell just nu! (Efter Görväln förstås!). Det coola är också att det kommer att fungera, trots att det ligger i Västerås. Det fungerar också för alla målgrupper och barnfamiljerna har dessutom Sveriges Coolaste actionbad vägg i vägg. Åk dit

 

Plus
+ Superfint hotell och påkostat in i minsta detalj
+ De tar emot 4 personer (+ 2 barn) i rummet på extrasängar!
+ Det ligger i Västerås och kommer inte att konkurrera med Görväln! Puh!
+ Underbart SPA
+ Rooftop-bar värd namnet

Minus
– Dålig information vid incheck.
– För få hissar, det positiva var att vi starka ben (trappor)
– Frukosten stängde 10 – Panik! Det fanns inte mycket kvar 09:57 när vi kom.
– Minibarssortimentet var ganska begränsat men kanske blir bättre?
– Vi hittade ingen fön, men den kanske inte levererats ännu. 
– Det ligger i Västerås – lite får långt borta för oss (vill dit oftare) 🙂

Prisnivå
€€€

Hemsida
www.steamhotel.se

Adress
Ångkraftsvägen 14, 721 31 Västerås

 

 

 

 

1Kommentar
 • Caroline
  Posted at 07:16h, 28 oktober Svara

  Verkligen roligt att sitta med en kopp kaffe nu en regnig lördagsmorgon och drömma sig bort till olika hotell.
  Ni började följa mig på instagram och jag er när jag såg vad ni pysslade med, resor är något jag gillar skarpt i kombination med god mat och bra sällskap.
  Halkade nu in på eran hemsida och fortsatte drömmandet innan man ska ut i regnet en sväng.

  Ha en fin helg!

Skriv en kommentar