Hotel Glòria de Sant Jaume, Palma

Födelsedag betyder (om jag har tur) en hotellupplevelse. 🙂 Detta år tog maken mig till det nyöppnade hotellet Hotel Gloria i centrala Palma. Ett litet 5-stjärnigt boutiquehotell i de gotiska kvarteren. Precis som så många andra hotell små boutiquehotell här i Palma är hotellet byggt i ett gammalt residens från 1600-talet och väldigt fint och personligt.

Hotel Glòria har 14 hotellrum och sviter. På den första våningen har rummen högt i tak och stora fönster då det var den tidigare paradvåningen. På den andra våningen är rummen mer mysiga med bjälkar i taken.

Vi bodde i det näst största rummet som låg på andra våningen. En ”Super Junior Svit” med väggar i sandsten, bjälkar i taket och vackra mallorkinska klinker på golvet. Ett stort och rymligt rum med ett stort badrum med dusch och badkar med lejontassar. Badrumsprodukter från L´Occitane.

Jag fick börja hotellvistelsen med ett glas cava i baren och därefter en väldigt bra massage i hotellets lilla SPA som ligger i källaren. Men massören som var inhyrd av hotellet packade ihop sin massagebänk och drog som en avlöning när massagen var klar. Där stod jag ensam kvar i min handduk och utan badrock och visste inte var jag skulle ta vägen. Fick ringa maken. Då kom receptionisten ner och eskorterade mig upp till rummet i hissen. Jag fortfarande iklädd handduk och utan skor. Hmm…. Kändes lite ”stelt” som mina barn skulle ha sagt.

Vi åt födelsedagsmiddag på hotellet och menyn var ganska traditionell med internationella rätter och Tapas. Vinlistan hyfsat stor. Maten var vällagad och helt ok, men inget att skriva hem om.

Vi sov gott i sköna sängar med härliga sängkläder. Rummet var svalt och mörkt. Frukosten, som ingick i priset, serverades i restaurangen. Här fanns alla tänkbara snabba kolhydrater framdukade, men vi saknade buffé med ost, chark och grönt vilket gick att beställa. Vi beställde istället en varsin omelett och blev mätta och belåtna.

På hotellets roof top finns en ”plunge pool” öppen sommartid.

Plus
+ Fint SPA i källaren med inomhuspool och bastu
+ Sköna sängar och fint badrum
+ Påkostat och fint hotel

Minus
– Frukosten är lite klen i utbudet
– Lite opersonligt och stel service
– Ligger lite ”off” i Palma

Hemsida
www.gloriasantjaume.com

Adress
Carrer Sant Jaume 18, 07012 Palma

Telefon
+34 971 7179 97

Inga kommentarer

Skriv en kommentar