Casa Bonay, Barcelona

Jag älskar Barcelona och tar varje chans jag får att besöka staden. När min väninna nu skulle på konferens där så passade jag på att åka från Palma i två dygn, för att träffa henne och njuta av Barcelona.

Hotellvalet föll denna gång på Casa Bonay, ett litet urbant hotell med en skön takbar och ganska trendig publik. Hotellet ligger i en fastighet från 1869  i centrala Barcelona där man tagit till vara på de gamla golven, de vackra taken och dörrarna. Hela projektet har man dokumenterat i en bok som finns  att köpa i hotellets lilla bokhandel.

När vi kom till Casa Bonay gick vi direkt upp till hotellets Rooftop, Chiringuito. Chiringuito betyder strandbar och trots att  det är en rooftop har man lyckats ganska bra med att skapa en beach-bar känsla. Här serveras barbecue och  tapas och ett urval naturviner. Självklart finns öl och drinkar också att få.

Hotellet är inrett med tanke på att bevara originaldetaljerna men känns långt ifrån gammalmodigt.  Här finns 67 rum i olika kategorier. Vi valde ett Gran via Large, men balkong mot gatan. Rummet var mycket minimalistiskt inrett med en säng, en låg (ganska obekväm) soffa och en bänk med viss förvaring samt en hylla-ish för att hänga kläder. Här finns ingen garderob så vi hade kläderna i våra väskor vilket funkar över en helg, men kanske inte en hel vecka. Väggarna är delvis klädda med en tapet som liknar säckväv och tygerna har moderna motiv i klara färger. 

Husets gamla garage har förvandlats till en skön bar/lounge/frukostmatsal där en hel del locals trängs på kvällarna. 

Första kvällen åt vi middag på hotellets restaurang King Kong Lady  som kvällen till ära (det var internationella kvinnodagen)  hade en speciellt event för kvinnliga kockar och sommelierer. Maten var helt ok och vinerna goda. 

Casa Bonay har en skön känsla och mixad publik. Kan absolut rekommendera hotellet, men om ni har möjlighet, välj ett rum med egen terass.

Hemsida

Home

Adress
Gran Via de les Corts Catalanes, 700

Telefon
+34935458070

Inga kommentarer

Skriv en kommentar